Nieuws Antwerpen 1 maand hinder verwacht op E19

1 maand hinder verwacht op E19

1 maand hinder verwacht op E19

BRECHT/BRASSCHAAT/SCHOTEN – Vanaf 12 juli vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de E19 tussen de op- en afrittencomplexen van Sint-Job-in-‘t-Goor (nr. 4) en Kleine Bareel (nr. 5) in de richting van Antwerpen. De werken zullen een maand duren.

AWV voorziet de rechtse en linkse rijstrook van de E19 in de richting van Antwerpen van een nieuwe onder- en toplaag in asfalt en de pechstrook van een nieuwe toplaag in asfalt. Daarnaast worden de stalen vangrails langs de middenberm vervangen door betonnen rijbaanafscheiders. De Vlaamse overheid investeert met dit project ongeveer 5,5 miljoen euro om de verkeersveiligheid en het rijcomfort op de E19 te verbeteren.

Verkeer over versmalde rijstroken

Tijdens de werken kan het verkeer de werfzone in beide richtingen passeren over twee versmalde rijstroken. Het verkeer richting Anwerpen wordt via doorsteken in de middenberm naar de snelwegkant richting Nederland geleid. Richting Antwerpen zijn de oprit Sint-Job-in-‘t-Goor (nr. 4) en de afrit Kleine Bareel (nr. 5) afgesloten. Het verkeer voor de oprit wordt via de Sint-Jobsesteenweg (N117) en de Bredabaan (N1) omgeleid naar de oprit Kleine Bareel. Het verkeer voor de afrit Kleine Bareel verlaat de snelweg al in Sint-Job-in-’t-Goor en volgt dan dezelfde omleiding via de N117 en de N1. Richting Nederland blijven alle op- en afritten open.

Tijdens het eerste en het laatste weekend gelden er tijdelijk andere verkeerssituaties omdat dan alle werfsignalisatie wordt opgesteld en afgebroken.

Ter hoogte van de werfzone geldt er tijdens de werken een snelheidslimiet van 50 km/uur. “Om aanrijdingen in de staart van de file te voorkomen, installeren we ook een mobiel filedetectiesysteem. Dat systeem waarschuwt weggebruikers via borden hoe ver ze van de werf of file verwijderd zijn”, aldus AWV.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.