Nieuws Antwerpen 1 op de 7 werknemers doet job niet graag

1 op de 7 werknemers doet job niet graag

1 op de 7 werknemers doet job niet graag

burnEén werknemer op de zeven doet zijn werk niet graag. Hij vindt het ook té vermoeiend.  De HR-dienst doet er goed aan om die mensen op te volgen. Het HR-dienstenbedrijf Attentia volgt die problematiek van dichtbij op. Vitale werknemers verhogen immers de productiviteit van een onderneming.

Vitale werknemers zijn nu eenmaal performanter. Een onderzoek van Attentia heeft aangeduid dat 78% van de Belgen zijn werk graag doet. Toch heeft 25% van de personeelsleden er nood aan om na een werkdag even op adem te komen. De tendens is nog altijd plezierig maar wel vermoeiend. 1 op de 7 werknemers doet zijn job echter niet graag. Hij vindt het werk ook vermoeiend. Liefst 1 op de 20 werknemers doet zijn job helemaal niet graag en voelt zich op het einde van de dag zelfs helemaal uitgeput. Uitputting en een cynische blik op het werk vormen evenwel de kern van een burnout, heeft het onderzoek van Attentia uitgemaakt. Om dit te vermijden doen bedrijven er goed aan om aandacht te besteden aan het welzijn van hun werknemers.

Vitality is in dit opzicht een cruciaal element van een duurzaam HR-beleid, heet het bij Attentia. Onder de naam ‘Corporate Vitality’ werkt het bedrijf aan een geïntegreerd vitaliteitsbeleid voor organisaties.

Attentia is een HR-dienstenbedrijf dat een brede waaier aan activiteiten aanbiedt. De onderneming stelt vanuit zijn verschillende kantoren zo’n 750 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.