Nieuws Antwerpen 10 politici op zomerstage in Antwerpse haven

10 politici op zomerstage in Antwerpse haven

10 politici op zomerstage in Antwerpse haven

ANTWERPEN – Tien politici liepen op initiatief van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, een zomerstage in de Antwerpse haven. Na een inleiding op het havengebeuren door Port of Antwerp ceo Jacques Vandermeiren, vertrokken de politici op individuele stage. De komende weken zullen nog heel wat politici in Vlaanderen en Brussel hun voorbeeld volgen.

Vijf politici liepen stage bij een onderneming in het havengebied (Antwerp Euroterminal, Global PSA, Van Moer Logistics, Recrewtment, en BASF. De andere vijf gingen langs bij een specifiek aspect van Port of Antwerp.

“Het is niet toevallig dat we starten bij de grootste economische motor van het land. Want ook hier zie je een divers ecosysteem aan bedrijven, wat ons geheel ondernemerslandschap, en de deelnemende bedrijven aan de Voka Zomerstages, typeert”, vindt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

“We zijn verheugd om samen met Voka een mooie mix van politici en bedrijfsleiders te laten kennis maken met elkaar en de haven van Antwerpen. Een extra stap naar nog meer samenwerking, om samen de haven van de toekomst te realiseren”, aldus Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp.

Succesvolle zomerstages

“Meer dan 90 ingeschreven politici, over de honderd kandidaat-bedrijven, 45 politieke nieuwkomers en een mooie spreiding over partijen, provincies en bedrijfssectoren heen. De Voka Zomerstages zijn dit jaar een enorm succes”, stelt Hans Maertens. “We zijn blij dat de politici zo geïnteresseerd zijn om de Vlaamse ondernemerswereld te ontdekken en kennis te maken met onze bedrijven, hun troeven en hun uitdagingen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.