Nieuws Antwerpen 100.000 euro voor neoScores

100.000 euro voor neoScores

100.000 euro voor neoScores

muziek De digitale muziekuitgeverij neoScores heeft al 100.000 euro opgehaald via crowdfunding. neoScores engageerde daartoe het platform van KBC, Bolero. Bolero crowdfunding engageerde zich om de Antwerpse start-up meer startkapitaal te bezorgen. De beleggers reageerden enthousiast.

In enkele dagen tijd hebben effectief meer dan 200 particulieren ingetekend op de emissie. Ze waren kennelijk onder de indruk van de langetermijnstrategie die neoScores opgezet heeft met zijn app. De kleine onderneming wil nu eenmaal in relatief korte tijd de iTunes van de muziekuitgeverijen worden. Het gaat erom dat vele muziekpartituren vandaag nog altijd op papier staan. De oprichters van neoScores hebben van hun kant een internetbedrijfje opgezet dat muziekpartituren digitaliseert waardoor professionele muzikanten de muziek op elk toestel of systeem kunnen aflezen. De digitale applicatie moet het geknoei met papieren partituren tot het verleden doen behoren.

Bob Hamblok, Jonas Coomans en Bart Van Der Roost brainstormden daarover al in 2009 op café en kwamen tot de slotsom dat ze daarmee een enorm grote marktniche ontdekt hadden.

Wat neoScores zo uniek maakt is die vaststelling dat de stichters met z’n drieën de perfecte combinatie kunnen leggen tussen muziek, computertechnologie en business. Bob Hamblok heeft een bachelor piano en een bachelor computerwetenschappen. Jonas Cooremans is fagottist bij de Brusselse Philharmonie en Bart Van Der Roost is trombotist van opleiding maar heeft ook een MBA. De wereld van de papieren publicaties ombouwen naar digitale partituren is een uitdaging die ze met z’n drieën enthousiast aanpakten.

Vandaag hebben ze de ambitie om zo snel mogelijk 50.000 beschermde muziekpartituren aan te bieden en nog eens 300.000 uit het publieke domein. Dat zou hen meteen op de eerste plaats zetten.Ze werken daartoe aan manieren om de omzetting van een papieren partituur naar een digitale versie te automatiseren. Daartoe is uiteraard veel startkapitaal nodig. Het engagement van Bolero-crowdfunding hielp hen op weg.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.