Nieuws Antwerpen 11 regiogemeenten krijgen profploeg om handelskern te versterken

11 regiogemeenten krijgen profploeg om handelskern te versterken

11 regiogemeenten krijgen profploeg om handelskern te versterken

Wommelgem, Kontich, Schoten, Mortsel, Lint, Kapellen, Zwijndrecht, Schelle, Zandhoven, Schilde en Niel krijgen binnenkort advies op het vlak van ruimtelijke ordening, e-commerce, vastgoed, events, stedelijke logistiek en sociale media. Deze 11 gemeenten uit onze regio doen namelijk een beroep op een profploeg om hun handelskern nieuw leven in te blazen.

De selectie van de gemeenten gebeurde na een tweede oproep van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits. “Leegstand in het centrum van een gemeente of stad zorgt voor verloedering en zelfs voor extra leegstand. De aantrekkingskracht van een kerngebied neemt af. Daarom moeten we de handelskernen van onze gemeenten herdenken”, legt Crevits uit. De minister heeft daarvoor verschillende maatregelen getroffen. Zo is er een investeringsfonds om handelspanden aan te kopen, wordt de regelgeving aangepast en werd er dus een profploeg aangesteld.

“De profploeg is een team van experten in ruimtelijke ordening, e-commerce, vastgoed, sociale media, events, stedelijke organisatie, … die op pad gaat in de handelskern op zoek naar verborgen parels, naar mogelijkheden om de kern te versterken. Zij doen voorstellen voor het ontwikkelen van innovatieve winkelconcepten, de make-over van een dorpsplein, het oplossen van een mobiliteits- of parkeerprobleem of het creatief in de etalage zetten van de troeven van de handelskern”, klinkt het.

Er is hiervoor in de relancemiddelen in 1,5 miljoen euro voorzien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.