Nieuws Antwerpen 110 nieuwe werknemers bij BASF Antwerpen

110 nieuwe werknemers bij BASF Antwerpen

110 nieuwe werknemers bij BASF Antwerpen

basufuHet chemiebedrijf  BASF Antwerpen werkte in 2014 een omzet bijeen van 6.515 miljoen euro, een daling van 5,4% ten opzichte van 2013. Een en ander is veroorzaakt door een vermindering van de verkoopprijzen, gecombineerd met een daling van afgezette hoeveelheden. Dit laatste heeft dan weer te maken met de uitval van de productie bij een belangrijke afnemer.

Toch kan BASF Antwerpen blijven rekenen op investeringen van de Duitse groep. Eind augustus 2014 startte de nieuwe  butadieeninstallatie met succes op. Verder waren er nog investeringen in een bijkomende stoomketel en andere infrastructuurwerken. Eind 2014 kondigde de BASF-groep aan wereldwijd 500 miljoen euro te investeren in een nieuwe technologie voor superabsorbers. De bestaande superabsorber-installaties worden aangepast aan de nieuwe technologie. De Antwerpse installatie komt als eerste aan de beurt.

Gedelegeerd Bestuurder Wouter De Geest: “Investeringen komen niet zomaar uit de lucht gevallen. Wij zien de blijvende investeringen van de BASF-groep als een erkenning van ons streven naar operationele uitmuntendheid. We doen er alles aan om BASF Antwerpen in topconditie te houden en klaar te staan voor de uitdagingen van de toekomst.”

In 2014 werden 110 nieuwe medewerkers aangeworven. Het bedrijf kon ook rekenen op de inzet van 148 stagiairs in schooljaar 2013-2014, waarvan een kwart een contract kreeg. BASF Antwerpen neemt ook verschillende initiatieven om de arbeidsmarkt zo goed mogelijk te laten aansluiten op de schoolbanken, getuige daarvan het persmoment op de recente  opendeurdag,  georganiseerd in
samenwerking met sectorfederatie essenscia.

BASF Antwerpen vierde haar 50ste verjaardag in 2014 met festiviteiten en acties voor het goede doel. In 2015 is het de beurt aan de BASF-groep. Daarbij blikt de groep niet alleen terug, maar ze kijkt ook naar de toekomst. BASF wil oplossingen bedenken voor de uitdagingen van de toekomst, met een focus op 3 uitdagingen: slimme energie, stedelijk wonen en voedsel.

In 2014 realiseerde de groep BASF een omzet van ongeveer 74 miljard euro. Aan het eind van datzelfde jaar telde de organisatie 113.000 medewerkers wereldwijd.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.