Nieuws Antwerpen 15 jaar Anker18: verweven met het Antwerpse businessleven

15 jaar Anker18: verweven met het Antwerpse businessleven

15 jaar Anker18: verweven met het Antwerpse businessleven

05.05.2005. Frédéric Thielemans, Thierry Lens en Bruno De Vlies zitten bij de notaris om Anker18 op te richten. Het bedrijf zal de focus leggen op de Antwerpse, professionele vastgoedmarkt en slaagt daar met glans in. Anderhalf decennium later blijft de lokale bedrijfsleider een belangrijke klant, maar tonen ook meer en meer Europese en institutionele spelers interesse in de diensten van Anker18.

De oprichters werkten alle drie in Antwerpen voor het in Brussel gevestigde DTZ Winssinger, een vastgoedspeler met activiteiten wereldwijd.

Eigen accenten leggen

“De vastgoedmarkt werd overal in de context van een wereldstad bekeken. Ook in Antwerpen gold die marktbenadering. Wij hadden echter een andere visie: persoonlijke begeleiding aan lokale bedrijfsleiders en vastgoedoplossingen zoeken tot die gevonden zijn”, aldus Frédéric Thielemans. “Een visie waarvan we het Brusselse management niet konden overtuigen, dus besloten we zelf actie te ondernemen in de Koekenstad.”

Dezelfde diensten – investeringen en verkoop & verhuur van kantoren en van bedrijfsgebouwen en magazijnen – werden met aangepaste accenten aangeboden. In 2009 werd een afdeling Property Management onder leiding van Dennis Pronk opgestart. Gestaag werd de groei ingezet, het team werd uitgebreid en Anker18 verwierf een sterke positie.

Vallen en sterker opstaan

“In 2013 hebben we jammer genoeg afscheid moeten nemen van Bruno De Vlies, die op 49-jarige leeftijd overleden is. Een emotionele klap, maar ook voor het bedrijf een zwaar verlies. Even later hebben we met Dennis Pronk en Tom Goyvaerts twee nieuwe aandeelhouders verwelkomd wat aan Anker18 een nieuw elan gaf. Voorts werden onze diensten uitgebreid met een afdeling retail. Sindsdien en tot op de dag van vandaag bieden we zo een volledige service aan.”

Dat gebeurt met 16 medewerkers in provincie Antwerpen en het Waasland vanop ’t Eilandje. Ook de Vlaamse rand rond Brussel tussen Groot-Bijgaarden en Diegem behoort tot de actieradius en wordt bediend vanuit een satellietkantoor in Zaventem. Stilaan komt ook Limburg in het vizier.

Sympathiek groeien

Anno 2020 kan er worden teruggekeken op boeiende jaren met een team van enthousiaste medewerkers en een gezonde groei. Niet via overnames, maar organisch door opportuniteiten te omarmen.

“En die opportuniteiten zijn dikwijls goede mensen. Samen hebben we van onze persoonlijke aanpak een handelsmerk gemaakt dat zowel de lokale bedrijfsleider als grote spelers als AXA, Q-Park of het Duitse Deka Immobilien erg aanspreekt. Dat willen we blijven bewerkstelligen. Net als het behoud van onze jaarlijkse omzetgroei van 15 procent zonder daarbij onze sympathieke cultuur op de werkvloer te verliezen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.