Nieuws Antwerpen 1,5 miljoen euro groeikapitaal voor Antwerpse Apicbase

1,5 miljoen euro groeikapitaal voor Antwerpse Apicbase

1,5 miljoen euro groeikapitaal voor Antwerpse Apicbase

ANTWERPEN – Apicbase, de internationale leverancier van cloudbased foodmanagementsoftware uit Antwerpen, heeft 1,5 miljoen euro groeikapitaal ontvangen in een investeringsronde geleid door Newion. Investeerders zijn Ark Angels Activator Fund (AAAF), business angels van BAN Vlaanderen, en Newion. De kapitaalinjectie zal worden gebruikt om het team lokaal en internationaal uit te breiden naar 50 voltijdse medewerkers.  

Carl Jacobs, ceo Apicbase.

Het Antwerpse Apicbase, opgericht in 2014, biedt een foodmanagementplatform dat culinaire uitmuntendheid combineert met technologische efficiency. Iedere aanbieder in de foodservicemarkt kan zo zijn keuken- en aanverwante processen automatiseren en optimaliseren.

Newion Investments leidde een investeringsronde in goede banen, die 1,5 miljoen euro opleverde voor de Antwerpse speler. De investeerder richt zich op Europese business-to-business software-startups en -scale-ups met een wereldwijde ambitie en behoort sinds de oprichting in 2000 tot de best presterende fondsmanagers in zijn sector.

Carl Jacobs, ceo van Apicbase: “We zijn erg opgetogen over de samenwerking met Newion. Zij hebben een zeer sterke reputatie als meedenkende Venture Capitalists en zijn ook thuis in de wereld waarin wij actief zijn. Hun benaderingswijze is met een zeer open vizier en dat past dan weer bij hoe wij in de markt staan naar onze klanten: steeds oplossingsgericht.”

Onder de ruim 200 klanten in 18 landen bevinden zich voedingsconcerns, kookinstituten, cateraars, lokale restaurants, sterrenrestaurants en restaurantketens. Zo werkt Apicbase onder meer voor multinationals als Sodexo, Lunch Garden, Foodmaker en Penta Hotels. Ook werkt het Antwerpse bedrijf samen met (sterren)restaurants als De Pastorale in Reet (België), El Celler De Can Roca (Spanje) en de Thomas Keller Group (Verenigde Staten).

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.