Nieuws Antwerpen 150.000 euro steun voor Aartselaarse economie

150.000 euro steun voor Aartselaarse economie

150.000 euro steun voor Aartselaarse economie

AARTSELAAR – Met tal van maatregelen wil Aartselaar de lokale economie ondersteunen. Zo krijgt elke inwoner een bon ter waarde van 10 euro om te besteden in Aartselaarse handelszaken die moeten sluiten tijdens deze coronacrisis. Daarvoor wordt 150.000 euro budget vrijgemaakt.

Burgemeester Sophie De Wit: “Met zo’n bon hopen we dat onze inwoners na de crisis massaal eens langs gaan bij onze Aartselaarse winkels en horeca die nu de deuren moeten sluiten. De 10 euro is een eerste aanzet, maar hopelijk geven onze inwoners dankzij de bon nog wat meer uit.”

Het aantal belastingen waarvoor bedrijven in Aartselaar moeten betalen, is zeer beperkt. Het gaat dan om een belasting op reclameborden groter dan 8m², een belasting op reclamedrukwerk en een belasting op drijfkracht.

“We zien dat andere gemeenten bedrijfsbelastingen, milieubelastingen, toeristenbelastingen of terrasbelastingen opschorten. Onze gemeente krijgt die vraag met deze crisis soms ook, maar wij hebben die belastingen in Aartselaar niet eens”, zegt schepen van Financiën Eddy Vermoesen. “We hebben nu wel beslist om die beperkte belastingen die we wel hebben pas vanaf 1 oktober te beginnen innen. Normaal gezien zou onze financiële dienst nu met de inning starten. Dit uitstel geeft alle bedrijven wat extra financiële zuurstof.”

Overzicht met webshops en horeca met levering/afhaal

Verschillende winkels en restaurants die de deuren moeten sluiten, zijn nu creatief overgeschakeld naar een webshop. Sommige restaurants werken dan weer met afhaal of levering.

“Al die bedrijven en restaurants komen in een overzicht op onze gemeentelijke website te staan”, zegt schepen van Economie Mark Vanhecke. “Op die manier hopen we dat onze inwoners makkelijker de weg vinden naar de Aartselaarse webshops en restaurants, en er bewust voor kiezen om lokaal te kopen. Op die manier blijft het inkomensverlies voor onze Aartselaarse ondernemers hopelijk wat beperkter.”

Ook de openbare werken worden herschikt, waardoor de start van het rioleringsproject in de Kontichsesteenweg uitgesteld wordt naar de zomer van 2021. Schepen van Openbare Werken Bart Lambrecht: “Voor de bedrijven daar zal het goed nieuws zijn dat ze bij hun heropstart niet meteen geconfronteerd worden met rioleringswerken.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.