Nieuws Antwerpen 166 werknemers voortaan met de fiets naar de job

166 werknemers voortaan met de fiets naar de job

166 werknemers voortaan met de fiets naar de job

dendoovenHet Antwerpse havenbedrijf is bij de toekenning van de jaarlijkse link2fleet Awards meermaals in de prijzen gevallen. Zo wist het bedrijf zowel de greenfleet award 2015 als de fleetmobility award 2015 achter zijn naam te schrijven.

De jury was onder de indruk van de inspanningen die Antwerpen doet om zowel het wagenpark te verduurzamen als meer werknemers op de fiets te krijgen om op die manier de uitstoot van CO2 terug te dringen. “De Awards vormen de bekroning van onze jarenlange en volgehouden inspanningen om het woon-werkverkeer van onze medewerkers zo groen mogelijk te laten verlopen”, zeggen Luc Dendooven & Steve Pottiez, die bij het Havenbedrijf het voertuigenbeheer in goede banen leiden.

Het Havenbedrijf diende voor de Awards een bijzonder lijvig dossier in. Met 1580 werknemers en een vloot van ruim 200 bedrijfswagens voor personen, iets meer dan 100 vracht- en andere wagens en 200 fietsen valt er dan ook heel wat te vertellen.

Enkele maanden geleden startte het Havenbedrijf met een proefproject rond plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Zestig collega’s namen er aan deel en spaarden op 4 maanden tijd 21.374 km uit in het woon-werkverkeer. Het project wordt ondertussen uitgerold in het hele bedrijf, waardoor het aantal uitgespaarde kilometers de komende maanden sterk zal toenemen. “Minder kilometers op de weg betekent minder uitstoot van schadelijke stoffen. Door af en toe thuis te werken slagen collega’s er bovendien in een beter werk/privé evenwicht vinden”, doet Luc Dendooven de voordelen uit de doeken.

Maar de wagen is verre van het enige vervoersmiddel dat de medewerkers van het Havenbedrijf gebruiken om naar het werk te rijden. 166 werknemers maakten de afgelopen maanden de keuze om voortaan met de fiets naar het werk te rijden. Het bedrijf ondersteunt hen in die keuze door hen een bedrijfsfiets ter beschikking te stellen, hen de mogelijkheid te bieden te douchen en comfortabel om te kleden. Ook voor korte verplaatsingen tijdens de werkuren staan er poolfietsen ter beschikking van de collega’s. Het leverde het Havenbedrijf gisteren de Fleetmobility Award 2015 op.

De ruim 200 bedrijfswagens ondergingen de voorbije jaren een ware groene metamorfose. Tussen 2010 en 2014 zakte de uitstoot van gemiddeld 129g/km naar 98g/km. De komende jaren zal de uitstoot verder dalen, aangezien het de ambitie is om tegen 2018 een volledig voertuigenpark op cng of benzinehybride te hebben. Het werken met een ecoscore –hoe hoger de score, hoe hoger het optiebudget- moet de medewerkers er tot slot toe aanzetten om de meest groene wagens te kiezen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.