Nieuws Antwerpen 18% groei voor Cheops Technology

18% groei voor Cheops Technology

18% groei voor Cheops Technology

goosIT-dienstverlener Cheops Technology budgeteert dit jaar een omzet van 18 miljoen euro. “Op basis van de cijfers van de eerste acht maanden ziet het ernaar uit dat we dit target vlot gaan halen”, zegt Filip Goos van het Edegemse bedrijf. “We zitten nu op een groei van 18%. We verwachten dat we die lijn kunnen aanhouden.”

De groeistrategie van het dienstenbedrijf is sterk onderbouwd door een investering in een tweede datacenter, de aanwerving van bijkomende personeelsleden en de afbouw van de schuldpositie tot nul. “Verleden jaar hebben we het beste operationeel resultaat ooit neergezet”, zegt algemeen directeur Filip Goos. “En dit dan ook nog eens in relatief moeilijke marktomstandigheden.”

De sterkste groei wordt gerealiseerd door de dienstenafdelingen. Managed en cloud services gaan er flink op vooruit. Managed IT staffing, de detachering van informatici met een gegarandeerde permanentie doet het eveneens uitstekend. De derde en historisch grootste afdeling systems integration, de levering en de installatie van hardware en software volgt mee in de globale dynamiek van de groep.

Cheops Technology heeft tijdens de afgelopen zeven jaar een onafgebroken groei op jaarbasis van gemiddeld 15% gerealiseerd. Het IT-dienstenbedrijf uit Edegem meent dat die groei dit jaar nog versterkt kan worden. Ondanks het feit dat het tweede kwartaal dan toch relatief zwakker was dan het eerste. “Maar we gaan ervan uit dat het elan in de komende weken terugkomt”, zegt Filip Goos.

Cheops Technology werd opgezet in 1989 en heeft ondertussen niets meer van de HP 3000 partner en leverancier die het bedrijf ooit was. In de snelle ontwikkelingen van de informatica is het bedrijf door Filip Goos sinds 2005 helemaal ongeturnd tot een expansieve dienstenleverancier die zowel instaat voor het onderhoud als het dagdagelijkse beheer van de IT-infrastructuur. “Met toenemend succes. Wij hebben onze omzet in de laatste zeven jaar meer dan verdrievoudigd.” Het bedrijf telt vandaag meer dan 110 werknemers. In de komende maanden kunnen er zeker nog 5 tot 10 man extra mee aan boord.

Filip Goos nam het bedrijf negen jaar geleden over van de toenmalige aandeelhouders via een leveraged buy out (LBO). Hij heeft sindsdien ook alle vennoten uitgekocht en heeft het bedrijf voortaan voor 100% in handen.

Ondertussen zit er toch ook al heel wat concurrentie op die markt? “Ja en neen. Er zijn effectief nogal wat ondernemingen die dezelfde switch als wij gemaakt hebben maar die strategische ommekeer is bij de meesten zeker niet heel snel gegaan. De professionalisering van de sector ging heel langzaam en voorzichtig. Ook voor de klanten was het immers niet evident om een aantal vitale diensten zoals IT (gedeeltelijk) uit handen te geven.”

Cheops Technology opereert in die markt met een zogenaamde eigen remote monitoring en managementtool, een strategie die effectief leidt naar preventieve controle van de IT-installaties vanop afstand.

In al die jaren werd een ruim klantenbestand bijeengewerkt. Onder hen o.a. Hubo, Macadam, Umicore, Gosselin Worldwide Moving enz.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.