Nieuws Antwerpen 18% groei voor Van Moer Group

18% groei voor Van Moer Group

18% groei voor Van Moer Group

jo van moerDe Van Moer Group heeft in 2013 een omzet bijeengewerkt van liefst 80 miljoen euro. 18% meer dan het jaar ervoor. Daarmee lijkt de financiële crisis uit 2008 volledig verwerkt.

Jo Van Moer zag zijn wereld in 2008 even in elkaar klappen. Het bedrijf had net 25 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Zwijndrecht toen de financiële crisis in volle hevigheid uitbarstte. “Een paar maanden nadat het gebouw was opgeleverd was er geen werk meer en stonden hier 30 vrachtwagens stil op de parking”, vertelt Jo Van Moer aan de redactie van de nieuwsbrief Transport Management.

De flamboyante transportondernemer zag toen voor het eerst geen uitweg meer. Hij heeft toen alle pistes overwogen. Gepraat met potentiële investeerders, met de idee gespeeld om alles te verkopen. Tot hij in overleg met zijn echtgenote Anne de beslissing neemt om alles of niets te spelen. “Wij pompten al onze spaarcenten in het bedrijf, hebben zelfs ons eigen huis verkocht om het bedrijf er bovenop te helpen. Gelukkig zijn de transportvolumes niet veel later enigszins hersteld en is de Van Moer Group heelhuids uit de crisis gekomen.”

Vandaag verkeert het bedrijf opnieuw in blakende gezonheid. “De prijzen staan nog onder druk maar we zijn in 2013 wel opnieuw met 18% gegroeid. Het bedrijf telt vandaag 560 werknemers en heeft 240 vrachtwagens op de baan.”

Twee jaar geleden is Eric Noterman CEO van het bedrijf geworden, is er een CFO aangesteld, kwam er een legal department en een hr-afdeling. Volgens Jo Van Moer is het voor een ondernemer “belangrijk om de zaken los te laten en zich te laten omringen door externe mensen die het bedrijf na al die overnames en uitbreiden opnieuw moeten stroomlijnen.”

Hooguit 25 jaar nadat Jo Van Moer zelf achter het stuur van zijn eerste vrachtwagen kroop lijkt de Van Moer Group sterker dan ooit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.