Nieuws Antwerpen 1,8 miljoen Europese subsidie voor LVP Engineering & Constructions

1,8 miljoen Europese subsidie voor LVP Engineering & Constructions

1,8 miljoen Europese subsidie voor LVP Engineering & Constructions

TEMSE – LVP Engineering & Constructions heeft een subsidie van 1,8 miljoen euro ontvangen van het Europese fonds EIC Acellerator voor de ontwikkeling van een geautomatiseerd Wash&Dry-station dat water recycleert bij de reiniging van geïsoleerde containers. De innovatieve installatie vermindert het waterverbruik met meer dan 97 procent en verhoogt de productiviteit met 60 procent, stelt het bedrijf uit Temse.

LVP Engineering & Constructions is een Belgische onderneming met al 40 jaar ervaring in de ontwikkeling en de bouw van machines voor verschillende industrieën. Met het nieuwe project ‘Optainer’ viseert het bedrijf de reiniging van thermisch geïsoleerde containers die worden gebruikt voor veilig, efficiënt en hygiënisch transport van temperatuur gecontroleerde goederen, daar waar de huidige methoden technisch beperkt zijn en weinig efficiënt.

Benjamin Van Pottelbergh.

Met de Europese subsidies wil LVP Engineering & Constructions zijn internationale groei versnellen door in de komende vijf jaar 109 miljoen euro aan inkomsten te genereren en 123 banen te creëren. “Tegelijkertijd zullen we het energie- en waterverbruik verminderen van een proces dat suboptimaal en risicovol is”, zegt Benjamin Van Pottelbergh van LVP.

Naast milieuvriendelijker zou de installatie ook een lagere kost betekenen voor de gebruikers, voornamelijk supermarkten. Momenteel gebeurt het reinigen van containers voor voedingsmiddelen nog vaak manueel en de installaties die al werken met een geautomatiseerd proces kunnen vaak slechts alleen de buiten- of binnenkant reinigen of slechts één zijde per keer. De installatie zou er ook voor zorgen dat personeel minder wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen die kunnen vrijkomen bij erg vervuilde containers.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.