Nieuws Antwerpen 2.200 bezoekers voor Augustijns Keukens & Interieur in Wuustwezel

2.200 bezoekers voor Augustijns Keukens & Interieur in Wuustwezel

2.200 bezoekers voor Augustijns Keukens & Interieur in Wuustwezel

Keukens Augustijns DSC_0338Op Open Bedrijvendag kregen de toonzaal en de productiefaciliteit van Augustijns Keukens & Interieur in Wuustwezel meer dan 2.200 mensen over de vloer. Een mooie beloning voor een consequente groeier.

“Kijken naar wat er om je heen gebeurt en er op tijd bij zijn” lijkt de strategie van Augustijns te zijn. De trend is dat bouwgrond duur wordt, dat mensen kleiner wonen, en dus meer investeren in de leefruimte. Dat doet de investeringen van consumenten in keukens, badkamers en dressings aantrekken.

Keukens Augustijns DSC_0357Augustijns speelt daarop in met maatwerk op basis van het materiaal Corian. Corian is een materiaal van industriegigant Du Pont, dat naadloze en strakke creaties tot vloeiende designs mogelijk maakt. Mooi en duurzaam materiaal dat niet alleen voor consumententoepassingen gebruikt wordt, maar ook in verschillende commerciële sectoren, van hotels tot gezondheidszorg en van kleinhandel tot scheepsbouw. Sinds 2008 heeft het bedrijf een eigen productiefaciliteit voor de verwerking van Corian. De ‘Keukenoorlog’ rond Donald Muylle en de discussie over het ‘lijntje’ gaan dan ook grotendeels aan het bedrijf voorbij. De niche van het bedrijf ligt immers in design maatwerk.

Naar vermarkting toe zet het bedrijf in op geografische groei, waarbij het in 2008 een bijkomende toonzaal in Aartselaar opende. Een nieuwe markt waarin het sinds bijna anderhalf jaar actief is, is die van projecten. Het onderscheidende kenmerk in die benadering is dat Augustijns ook binnen projectontwikkeling maatwerk mogelijk maakt. Die individuele benadering is een bonus, voor zowel de toekomstige eigenaar, als de architect en de projectontwikkelaar. Het bedrijf heeft zich helemaal georganiseerd op het onthaal van dit soort klanten. Met de vele projecten die nog het Eilandje / Klein New York en rest van Antwerpen op stapel staan, ziet het bedrijf hier een groeimarkt. De doorlooptijd van een dergelijke aanpak is wel wat langer dan een project op de consumentmarkt, maar de resultaten zijn er dan ook naar.

Augustijns is enorm gegroeid sinds Jan Augustijns in 1954 als zelfstandig meubelmaker een artisanaal houtverwerkend atelier in Wuustwezel uitbouwde tot een keukenzaak. Vandaag omvat de groep een productieatelier in Wuustwezel (12.000m2) en toonzalen in Aartselaar en Wuustwezel. Bij Augustijns werken 73 mensen. Zakelijk bestaat de onderneming uit een reeks vennootschappen, gevestigd aan de Kalmthoutsesteenweg 193 te Wuustwezel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.