Nieuws Antwerpen 20% groei bij A&A Chocolaterie

20% groei bij A&A Chocolaterie

20% groei bij A&A Chocolaterie

chocolaterieHet chocoladebedrijf A&A Chocolaterie uit Lokeren groeit verder door. Tijdens het boekjaar 2012/2013 werd een omzet bijeengewerkt van 15,2 miljoen euro. Dit is zowat 20% meer dan het in het voorgaande jaar. “Wij werken elke dag aan de innovatie van onze productenlijn”, zegt zaakvoerder Marcia Geltmeyer. “Wij focussen ons vandaag in dit opzicht vooral op praliné gevulde figuurtjes en gedecoreerde minitabletten. Wij investeren daartoe onafgebroken in kwaliteitsverbetering.”

Met een positief bedrijfsresultaat van 1,1 miljoen euro en een nettowinst van 696.000 euro mag de rentabiliteit van de onderneming overigens best gezien worden. Er werken zo’n 25 mensen.

De produkten van A&A worden niet alleen verkocht op de Belgische markt. Ongeveer 70% gaat naar het buitenland.

Die verdere opgang van de Belgische chocolade heeft alles met zijn sterke kwaliteit te maken. A&A Chocolaterie past perfect in dat beeld. “Wij geloven in de toekomstkansen van de Belgische chocolade en van onze bedrijven.” Een recente kapitaalverhoging van 1.275.000 euro is er overigens op gericht de productiecapaciteit van A&A Chocolaterie in de komende maanden nog verder te verhogen. Het is de bedoeling om een aantal nieuwe producten op de markt te zetten.

De commercialisatie van de producten van A&A Chocolaterie loopt via de verkoopsmaatschappij Hamlet. Die beschikt in Vrasene oa. over ruime opslagfaciliteiten en een geconditioneerd magazijn. Hamlet verdeelt naast chocoladeprodukten ook biscuits, confiserie, patisserie en kauwgum naar 85 landen . “De stipte levering en onze concurrentiële prijzen zijn in dit opzicht een sterk wapen”, zegt Marcia Geltmeyer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer