Nieuws Antwerpen 20 minuten trainen per week voor een goddelijk lichaam

20 minuten trainen per week voor een goddelijk lichaam

20 minuten trainen per week voor een goddelijk lichaam

fitterdanBerchem opent morgen de eerste Fit20-studio in Vlaanderen. Het gaat met Fit20 om een Nederlandse franchiseketen die er een heel specifieke fitness training op nahoudt. Het gaat om een fitter lichaam in slechts 20 minuten sport per week.

De fit20-methode is gebaseerd op de HIT (high intensity training)-principes: door je lichaam op korte tijd tot het uiterste te drijven, heeft het enkele dagen nodig om te herstellen. Je spieren krijgen het idee dat ze de work-out niet aankunnen, waardoor ze versterken. Meer trainen is af te raden, want spieren hebben tijd nodig om te recupereren. Door de training wekelijks te herhalen, neemt niet alleen de spiermassa toe maar krijg je ook een betere conditie, word je leniger, je botten en gewrichten worden sterker en bovendien verlaagt je vetpercentage. Na 3 maanden is er al merk- en meetbaar resultaat. Er is altijd een personal trainer die de work-out begeleidt.

Aangezien de trainingen doorgaan in een gekoelde ruimte, is omkleden of douchen achteraf niet nodig en kan je in gewone outfit komen sporten.

De vestiging in Antwerpen aan de Uitbreidingsstraat in Berchem zal aangestuurd worden door Tycho Descamps.

De keten werd in 2009 opgericht in Nederland door ondernemer Walter Vendel en telt er ondertussen al 51 studio’s. Alleen al in 2014 ging er op 15 locaties een vestiging open. De teller voor dit jaar staat bij onze noorderburen al op +13. Dit alles legde de keten geen windeieren: vorig jaar werd een omzet behaald van 2,8 miljoen euro (+55% tegenover 2013).

Walter Vendel, oprichter en CEO van fit20: “De ambitie om de Nederlandse grens over te steken is er altijd al geweest en de keuze voor België lag voor de hand. Het is trouwens niet het enige land waarop we onze pijlen richten: ook in onder meer Frankrijk, Duitsland en Qatar zullen we dit jaar nog een vestiging te openen.”

In België wil de keten dit jaar nog 5 studio’s openen en daarvoor wordt naarstig gezocht naar zowel franchisenemers als personal trainers. Concreet wordt gezocht naar locaties in stedelijke gebieden met minstens 60.000 inwoners. Op het verlanglijstje staan zo, naast Brussel, ook Antwerpen, Gent, Namen, Leuven, Luik en Brugge.

De keten ziet alvast veel potentieel in de Belgische markt. “Veel mensen willen wel sporten, maar hebben gewoon geen tijd. Wij willen trainen voor hen laagdrempelig maken door studio’s in te richten vlakbij hun werk. Naast kantooromgevingen gaat fit20 daarom ook partnerschappen aan voor studio’s binnenin bedrijven die dan exclusief door die werknemers worden gebruikt,” aldus Walter Vendel.

De ambitie binnen 10 jaar ligt op 150 vestigingen in België waarvan een derde binnen bedrijven. In Nederland beschikken bedrijven zoals Siemens, Ahold en Randstad al jaren over een eigen studio en claimen ze dat het ziekteverzuim binnen de onderneming hierdoor afnam.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.