Nieuws Antwerpen 2000 inschrijvingen voor cursussen Portilog

2000 inschrijvingen voor cursussen Portilog

2000 inschrijvingen voor cursussen Portilog

haven van antwerpenVerscheidene honderden cursisten schreven zich verleden jaar in voor een opleiding bij Portilog, het vormingscentrum van en voor de havengebonden en logistieke sector in Antwerpen. “We kregen in 2012 zo’n 2000 inschrijvingen te verwerken. We werken met modules. Verscheidene mensen volgden meerdere cursussen,” zegt Anne Laureyns van het centrum. “Met zes nieuwe cursussen en 3 hervormde lesgangen hopen we dat cijfer nog verder op te drijven.”

Portilog heeft zich tot doel gesteld de bedrijven en de mensen in de haven te doen groeien in hun competenties. Het gaat dan om specialiteiten als scheepvaart, expeditie, logistiek en douane. Hiervoor zet Portilog voor 100% in op het organiseren van innovatieve en praktijkgerichte opleidingen. De docenten zijn ervaringsdeskundigen uit de haven- en logistieke sector. Ze delen hun knowhow en ervaring. Tegelijkertijd zet Portilog mee de schouders onder de ontwikkeling van Vlaanderen als logistieke kennisregio.

Het opleidingsaanbod van Portilog is actueel en uiterst praktijkgericht. De portefeuille telt momenteel meer dan 50 opleidingen. Portilog doet er alles aan om dit aanbod nog verder uit te bereiden, afgestemd op de behoeften van het bedrijfsleven. Gedurende het opleidingsjaar 2013-2014 worden overigens zes nieuwe opleidingen gelanceerd.

* Claims prevention Start op 12 september!
* Supply Chain 2.0 Start op 19 september!
* Nautische Ketenwerking Start op 24 september!
* Douane-entrepot
* Codex workshop voor het juist invullen van aangiftes
* Gecombineerde opleiding IMDG + Codex in Gent.

Drie opleidingen werden helemaal in een nieuw kleedje getoken:
* Antwerpse havengebruiken import
* Antwerpse havengebruiken export
* Chartering

“Portilog gelooft als organisatie in kruisbestuiving en slaat de handen in elkaar met externe partners die over een specifieke expertise beschikken,” zegt Anne Laureyns. Via de beroepsverenigingen ABAS, ASV, KVBG, KBRV en VEA en de havenfederaties Alfaport Antwerpen, VeGHO en APZI houdt Portilog de vinger aan de pols bij de bedrijven. Portilog helpt bovendien arbeidsmarktdeskundigen zoals Randstad en VDAB de leemtes in de arbeidsmarkt weg te werken door opleidingen voor knelpuntberoepen te organiseren.

De cursussen worden georganiseerd volgens een modulair systeem. Men kan dus inschrijven voor een of meerdere modules of voor het ganse leertraject, in overeenstemming met uw interesses en beschikbare tijd. Het modulaire systeem maakt soepel studeren mogelijk en garandeert een stapsgewijze kennisopbouw. De lessen aan door bij Cepa (dag) en bij ALM in Berchem (avond). Er worden ook cursussen georganiseerd op locatie.

Surfen kan naar www.portilog.be Men kan ook de uitgebreide opleidingskalender aanvragen (tel. 03 205 18 88, email info@portilog.be). Portilog is door de overheid erkend als opleidingsverstrekker. Kmo’s kunnen financiële steun krijgen via de ondernemingsportefeuille, werknemers via opleidingscheques.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.