Nieuws Antwerpen 2000 openstaande jobs in haven van Antwerpen

2000 openstaande jobs in haven van Antwerpen

2000 openstaande jobs in haven van Antwerpen

werkIn de haven van Antwerpen staan meer dan 2000 vacatures open. Verscherpte inspanningen om de jobs in te vullen hebben tot nog toe niet veel succes gehad. Alvast het Koninklijk Atheneum van Antwerpen wil zich mee engageren om jonge kandidaat-werknemers te motiveren om zich aan te bieden.

In de school wordt in dit opzicht gestart met een specifieke opleiding transport en logistiek. Het initiatief is gericht op kandidaten die al een diploma secundair onderwijs hebben en die zich willen heroriënteren. Ze zouden daartoe stages van acht weken volgen in een systeem van zogenaamd werkplek/leren.

Volgens directeur Karin Heremans van het atheneum is er zonder twijfel een job gegarandeerd voor iedereen die ertoe bereid is om de opleiding te volgen. Het gaat er volgens Heremans om twee uitdagingen op elkaar af te stellen, de grote werkloosheid onder de Antwerpse jongeren en de latente tewerkstellingsproblematiek in de haven.

Het initiatief van het atheneum krijgt mee de steun van het Antwerpse bedrijfsleven en de haven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.