2013 was geen makkelijk jaar voor Frigo

frigo

Met 4923 ton aan verhandelde vleeswaren (-12%) had de groothandel Frigo het verleden jaar niet makkelijk. De resultaten stonden weliswaar zwaar onder druk maar na afrekening van de belastingen bleef er onder de streep toch nog wat winst over.

Frigo is een gereputeerd bedrijf dat al meer dan 85 jaar actief is op de brede Antwerpse markt. De onderneming van de familie Poels werd in de handel van levende dieren verder uitgebouwd tot een internationale groothandel. Frigo haalt zijn vleeswaren op uit landen als Argentïnië, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk enz..

2013 was in dit opzicht zeker geen makkelijk jaar. De gevolgen van de internationale crisis waren ook merkbaar in de vleeshandel. De bedrijfsopbrengsten daalden dan ook van 46 miljoen euro tot 37 miljoen euro. Volgens de resultatenrekening die neergelegd werd bij de Nationale Bank bleef er nog hooguit 19.000 euro over als bedrijfsresultaat. De nettowinst verschrompelde tot 15.000 euro.

Frigo bouwt evenwel verder op zijn reputatie als leverancier van hoog kwaliteitsvlees, gevogelte en wild. Het vlees wordt vervoerd in een eigen wagenpark. De firma wordt gerund vanuit een eigen vestiging aan de Lange Lobroekstraat. Opslag gebeurt in koelhuizen in de havens van Antwerpen en Zeebrugge.