Nieuws Antwerpen 25 jaar Fujifilm Belgium

25 jaar Fujifilm Belgium

25 jaar Fujifilm Belgium

fujiFujifilm Belgium viert dit jaar 25 jaar. Het bedrijf uit Sint Niklaas heeft heel wat woelige jaren meegemaakt doch de moedige aanpak van de opeenvolgende innovatiegolven in de fotobusiness heeft de Wase onderneming overeind gehouden.

Fujifilm Belgium werd opgstart in 1968 door het Amerikaanse Hunt Chemicals. De Amerikanen wilden  als producenten van fotochemicaliën vanuit Sint Niklaas de Europese markt op. De fotobusiness was evenwel een heel moeilijke markt. Ook Hunt Chemicals kwam in de revolutionaire overgang van de analoge naar de digitale technologie terecht. De fabriek in Sint Niklaas kwam daardoor in 1984 in handen van de Olin Corportion. Sint Niklaas begon in dat jaar onder de Olin Corporation te werken voor Fujifilm. Een en ander leidde tot de verkoop van de fotodivisie van Olin aan Fujifilm. Op die manier werd Fuji Hunt Europe  (FFBE) geboren.

Waarmee de technologisch revolutionaire ontwikkelingen  niet stopten. Ook Fujifilm Belgium diende zich verder onafgebroken aan te passen en met zijn vestigingen in Sint Niklaas en Kruibeke nieuwe markten op te gaan. Vanuit de productie van fotochemicaliën gingen Sint Niklaas en kruibeke ging in de richting van de digitale druktechnologie. Een en ander leidde tot de oprichting in Zaventem van het Advanced Printing Technology Centre in 2010.

Fujifilm Belgium werd ondertussen ook helemaal ingeraamd in de marketing en verkoop van Fujifilm’s photo imaging en electronic imaging business in België. De fotochemicaliën gaan naar de foto-inudstrie en de grafische industrie. Ze worden tevens gebruikt voor industriële toepassingen.

De Japanse groep Fujifilm is ondertussen verder uitgebouwd rond drie centrale assen: imaging solutions (met oa. fototoestellen), information solutions en document solutions (met oa. inkjet printing). Het concern tekende verleden jaar voor een omzet van 2,4 biljoen yen.

“Ons bedrijf denkt ook vandaag outside the box”, heet het in Sint Niklaas. “Daardoor zijn we in staat om de technologische ontwikkelingen mee op te volgen en er ook commerciêle opportuniteiten in te vinden.”

Het 25-jarig bestaan van Fujifilm Belgium valt samen met de festiviteiten rond het 80-jarig bestaan van het moederbedrijf, Fujifilm Holdings Corp.

In Trade Flows & Cultural News van de Belgium-Japan Association/ Chamber of Commerce werd een hele reportage gewijd aan de verjaardagen van de firma’s.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.