Nieuws Antwerpen 25-jarige Studio 100 aast op landelijke radiofrequentie

25-jarige Studio 100 aast op landelijke radiofrequentie

25-jarige Studio 100 aast op landelijke radiofrequentie

Studio 100 bestaat 25 jaar en dat werd in Plopsaland De Panne gevierd met een spetterend 25 jaar Studio 100 Festival. ’s Avonds was er een pakkend eerbetoon aan de drie oprichters van Studio 100: Gert Verhulst, Hans Bourlon en Danny Verbiest. Na 25 jaar zijn de plannen er nog steeds, want nu is ook bekend geraakt dat Studio 100 een dossier heeft ingediend om aanspraak te maken op één van de landelijke radiofrequenties die onder commerciële spelers verdeeld zullen worden.

Naast de vijf FM-zenders voor de openbare omroep zijn in Vlaanderen ook drie frequenties voorbehouden voor commerciële spelers. Momenteel zijn die drie zenders in handen van DPG Media en Mediahuis, met respectievelijk Qmusic en JOE enerzijds en Nostalgie anderzijds. Op termijn zullen deze drie landelijke radiofrequenties echter opnieuw verdeeld worden.

Tot dinsdag 14 september hadden kandidaten de tijd om een dossier in te dienen. Bij de kandidaten zit nu ook Studio 100 uit Schelle. Eerder kwam er ook al een DAB+-zender met de naam 100 Crooners, die tot Studio 100 behoord.

Ook DPG Media en Mediahuis stelden zich opnieuw kandidaat voor een FM-frequentie. In februari 2022 valt de beslissing over de dossiers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.