Nieuws Antwerpen 26 ceo’s doen oproep: “Koop op Belgische webshops. #kooplokaal”

26 ceo’s doen oproep: “Koop op Belgische webshops. #kooplokaal”

26 ceo’s doen oproep: “Koop op Belgische webshops. #kooplokaal”

Met 26 zijn ze, de ondernemers uit de Belgische retailsector die de handen in elkaar slaan. Ze onderstrepen in een open brief aan de Belgische consumenten dat #kooplokaal nu van extra groot belang is. “Ook na deze coronacrisis willen alle handelaars, groot én klein, opnieuw aan de slag kunnen en dat zullen ze met veel plezier doen. Via een open brief vragen we de consument om niet af te glijden naar buitenlandse webshop, maar volop de Belgische economie te ondersteunen”, aldus de 26 ceo’s, onder wie tal van grote namen.

Open brief aan alle Belgische consumenten:

Beste klant,

De wereldwijde crisis waarmee we met z’n allen geconfronteerd worden, kent een ongeziene en groeiende omvang. Ook de omvang van de gevolgen van de crisis zullen ongezien zijn. Hoe wij na deze crisis als maatschappij met elkaar zullen omgaan, zal in de loop van de volgende weken worden bepaald. Begrippen als zorgzaamheid en burgerzin zullen ons blijven leiden in ons handelen, ons denken en ons omgaan met elkaar.

Niet omdat het gemakkelijk was, maar omdat het juist was

Hoe onze maatschappij na deze crisis naar haar handelaars zal kijken, wordt eveneens in de loop van de volgende weken bepaald. Alle handelaars, groot én klein, hebben zich sinds het begin van de crisis geïnformeerd en hebben zich, elk binnen zijn mogelijkheden, aangepast aan een nieuwe, steeds wijzigende, realiteit. De aandacht voor de gezondheid van klant en medewerker heeft ons steeds geleid, de beelden en berichten uit Italië indachtig. Sinds de aankondiging van verscherpte maatregelen op 12 maart zijn handelaars in een nieuwe wereld terecht gekomen. Een wereld waarin de hoofdprioriteit bestaat in het verzoenen van klantentevredenheid met het garanderen van de gezondheid van u, onze klant, en elk van onze medewerkers. Sinds de bekendmaking van deze eerste reeks maatregelen hebben vele handelaars, zonder rekening te houden met de financiële impact en zonder dat de overheid ons hiertoe verplichtte, eenzijdig beslist om de veiligheid van medewerkers en maatschappij méér dan ooit centraal te zetten door pro-actief onze winkels te sluiten. Niet omdat het gemakkelijk was, maar omdat het juist was.

Retailers blijven ten dienste staan van de consument

Of retailers nu zelf hebben beslist om winkels te sluiten in de strijd tegen deze onzichtbare vijand is in het verdere schema niet langer relevant. 2020 zal voor alle retailers, groot en klein, een verloren jaar zijn. Maar niettegenstaande de zekerheid van de zich opstapelende verliezen blijven wij ten dienste staan van de Belgische consument. Onze webshops blijven de volgende weken open en zullen, zoals u gewoon bent van onze winkels, hun uiterste best doen om uw verwachtingen maximaal te vervullen. In een periode vol onzekerheid en angst om ziek te worden, moet onze dank in die context uitgaan naar onze medewerkers in de distributiecentra, die in moeilijke omstandigheden hun best mogelijke inspanningen leveren. Tienduizenden, mogelijks méér dan honderdduizend, van hun winkelcollega’s wacht wellicht weken van onzekerheid en tijdelijke werkloosheid. In deze omstandigheden gaat onze dank ook uit naar de mensen uit de transportsector en de post- en koeriersbedrijven, die zorgen voor de levering van al die goederen.

Koop op Belgische webshops

Zorgzaam en met burgerzin gaan wij allen de strijd aan tegen corona. Als sector vragen wij ook úw steun. Mogen wij vragen om, wanneer u online bestellingen plaatst(en dat zal u zonder twijfel ook doen) eerst aan uw lokale handelaar te denken? Ongeacht het om een zelfstandige ondernemer dan wel een grote nationale speler gaat. Mogelijks vindt u vergelijkbare producten op buitenlandse sites goedkoper, mogelijks garanderen zij een snellere levertermijn of mogelijks is de zoekervaring beter. Toegegeven. Na deze crisis willen onze tienduizenden winkelmedewerkers u echter graag terug verwelkomen in hun winkels. Bent u bereid om ons hierbij te helpen en steunen? Koop op onze Belgische webshops (#kooplokaal). Niet omdat het gemakkelijk is, maar omdat het juist voelt.

A.S. Adventure – Dominique Motte
Bel & Bo – Michel Delfosse
Brantano – Anja Maes
Bristol – Elise Vanaudenhove
Caroline Biss – Bart Saelen
CKS – Manu Bracke
Colora – Toon Bossuyt
Damart Belux – Filiep Blontrock
Di & Planet Parfum – Tanguy De Ripainsel
E5 Mode – Frédéric Helderweirt
Fnac – Vanden Borre – Charles-Henri de Maleissye
Fred & Ginger – Dieter Penninckx
FUN – Philippe De Moor
JBC – Ann & Bart Claes
Lattoflex – Tom De Coene
LolaLiza – Stephan Jeger
Maxi Toys –  Alain Hellebaut
Mayerline – Mimi Lamote
Sleeplife – Wim Herman
Standaard Boekhandel & Club – Geert Schotte
Steylaerts Badkamers – Patrick Steylaerts
Schoenen Torfs – Wouter Torfs
Veritas – Corneel De Maeyer
ZEB & The Fashion Store – Luc Van Mol

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.