40113052321_56a7d1eddf_c Yvan Schaepman, ceo Boortmalt (c) FIT

3 buitenlandse investeringen in de provincie Antwerpen genomineerd

Zopas maakte Flanders Investment & Trade (FIT) de finalisten bekend voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2018 die op 27 februari wordt uitgereikt. Met deze trofee erkent het Vlaamse agentschap voor de zesde keer een opvallend buitenlands investeringsproject in Vlaanderen. Drie van die investeringen situeren zich in de provincie Antwerpen en jij kunt meestemmen.

Investeringen zijn de motor van onze economie

Met de Foreign Investment Trophy onderstreept FIT het belang van buitenlandse investeringen als een motor voor de Vlaamse economie en een bron van werkgelegenheid. In 2017 investeerden buitenlandse bedrijven 2,08 miljard euro in vestigingen in Vlaanderen, verdeeld over 215 nieuwe projecten. Die investeringen leverden samen 5.377 extra jobs op, het hoogste aantal sinds 2003. Lees hier de volledige analyse over buitenlandse investeringen in Vlaanderen in 2017.
De winnaar wordt het bedrijf dat de meerderheid van de stemmen van een professionele jury én het publiek achter zijn naam krijgt. Stemmen kan vanaf nu.

Axéréal - Boortmalt uit Antwerpen is genomineerd

Onder de genomineerden vinden we de Franse graancoöperatieve Axéréal en dochterbedrijf Boortmalt die de grootste moutfabriek ter wereld in Antwerpen bouwen met een R&D-centrum. Goed voor een totaal investeringsbedrag van 50 miljoen euro. Daarmee stijgt de productiecapaciteit van 360.000 naar 470.000 ton per jaar. Daarmee kan je maar liefst 17 miljard pintjes tappen… Op termijn komen er 40 extra jobs in de Antwerpse vestiging.

“De keuze om in Vlaanderen te investeren is geen toeval”, vertelt Yvan Schaepman, CEO bij Boortmalt “Vanuit de Antwerpse haven kunnen we vlot exporteren naar Zuid-Amerika, Afrika en Azië. De vraag naar bier, en bijgevolg ook mout, stijgt daar gestaag. Het zijn belangrijke groeimarkten om op in te spelen en daarvoor vinden we alles wat we nodig hebben in Antwerpen.”

De vier andere genomineerden

Het Zuid-Koreaanse Hyundai Construction Equipment (Tessenderlo), het Japanse Kaneka (Westerlo), het Zwitserse Novartis (Puurs) en het Zuid-Afrikaanse Sappi (Lanaken) dingen mee naar de Foreign Investment of the Year Trophy 2018.

Tijdens het event op 27 februari worden nog twee prijzen uitgereikt. De Lifetime Achievement Trophy waardeert de inspanningen van een buitenlandse investeerder met een lange staat van dienst in Vlaanderen. Daarnaast bekroont de Newcomer of the Year Trophy een buitenlands bedrijf dat net zijn eerste stappen in Vlaanderen heeft gezet. Een panel van experts selecteert de winnaar in elk van deze twee categorieën.

Lees ook

Meest gelezen in Antwerpen

 • BV
  01/12/2023
  Huisartspraktijk Daman
  Lint
 • BV
  01/12/2023
  Volt Finance & Engineering
  Kapellen(antw)
 • BV
  01/12/2023
  Spokker
  Merksem

Meer over Voeding