Nieuws Antwerpen 30% meer omzet bij Verbraeken Construction

30% meer omzet bij Verbraeken Construction

30% meer omzet bij Verbraeken Construction

verbraeken Verbraeken Construction uit Temse heeft een uitstekend boekjaar 2012 achter de rug. De omzet steeg sterk door tot 53 miljoen euro (+19 miljoen euro of +30%). Het bedrijfsresultaat werd afgeklokt op 6 miljoen euro (+1,4 miljoen euro). Terwijl de crisis zich overal doorzet trekt Verbraeken Construction de opgaande lijn verder door. Het geheim: “keihard werken”, zegt financieel veantwoordelijke Luc Schockaert.

Verbraeken Construction is als onderneming uitstekend gepositioneerd op de markt van grote infrastructuurwerken. Het bedrijf verzorgt grondwerken, doet aan graaf- en bestratingswerken, legt gas-, elektriciteits- en waterleidingen, bouwt rioleringen uit en verricht boringen. Een en ander steekt veelal in lange termijnopdrachten voor klanten als Eandis, Infrax, Elia, Fluxys e.a. . De firmawagens van Verbraeken Construction rijden dan ook in zowat het hele land. De bouwwerven zijn sterk verspreid. Het bedrijf stelt zo’n 85 mensen tewerk.

De onderneming maakt overigens deel uit van een groep van negen bedrijven die elk voor zich actief zijn op vergelijkbare deelmarkten. Het gaat om de ondernemingen Verbraeken Construction France, Fodetra, Van Hecke, Dierickx, Dierickx Farnce, Hotton Travaux, Germa en Kabelcom. Verbraeken Construction zelf runt overigens nog een eigen Spaanse dochteronderneming.

Verbraeken Construction werd destijds opgezet in 1966 en is al die jaren onveminderd blijven doorgroeien. Die dynamiek is vooral ingegeven door de investeringen in een uiterst modern machinepark en door de opvolging van de meest moderne technologische ontwikkelingen in de sector. Er wordt daartoe overigens intens samengewerkt met de opdrachtgevers. In Temse zijn ze bv. maar wat trots op hun boortechnologie waarmee ze in de afgelopen jaren grensverleggende prestaties neergezet hebben. Verbraeken Construction kan met zijn boortechnologie tot 1,5 kilometer ver boren en de boorkop tot op enkele centimeter na helemaal correct sturen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer