Nieuws Antwerpen 300 starters bij Start it @KBC

300 starters bij Start it @KBC

300 starters bij Start it @KBC

kbctje Bij de lancering van Start it @kbc in Antwerpen in november 2013, pionierde de incubator als een open ecosysteem dat start-ups zo goed mogelijk door hun “valley of death” helpt. Vandaag is Start it @kbc uitgegroeid tot de grootste incubator in het start-uplandschap.

“Het is er ons niet om te doen om de grootste te zijn”, zegt oprichter Lode Uytterschaut. “We willen in de eerste plaats de beste omkadering bouwen voor onze start-ups, en we doen dat op basis van hún input.”

Co-founder Katrien Dewijngaert: “Als start-ups aangeven dat ze bepaalde expertise nodig hebben, dan zoeken wij die ‘supporting partners’. We sluiten met hen een overeenkomst zodat zoveel mogelijk start-ups in ons netwerk van hun kennis kunnen genieten. Zo hebben we intussen partnerships met juridische-, fiscale- en marketingspelers, maar ook met experten in coding, product development en internationale sales.”

Het aantal partnerships bij Start it @kbc groeit bijna wekelijks met bedrijven die bereid zijn hun kennis te delen, zelfs al is er geen exclusiviteit. Lode Uytterschaut: “Exclusiviteit werkt contraproductief en is in het belang van slechts twee partijen: de incubator en de partner. Doen we niet! Wij plaatsen de start-up ‘in the middle’: bij ons bepaalt het aanbod naar de start-ups het succes van een supporting partner.”
Overtuig ons dat het zien van uw logo op onze Supporting Partner-page van ondergeschikt belang is aan uw wil om jonge bedrijven vooruit te helpen in echte ‘pay it forward’ style: startit@kbc.be
Start it @kbc is een incubator die early stage, innovatief ondernemerschap ondersteunt en promoot. De incubator heeft intussen hubs in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven, Kortrijk, Brussel en voet aan wal in New York. Dankzij de Founding Partners Accenture, Cronos, Flanders DC, iMinds, KBC, Mobile Vikings & lokale academische partners en een steeds groeiende groep Supporting Partners kunnen bijna 300 start-ups rekenen op tonnen expertise, een enorm netwerk, huisvesting, mentorship en de meest volledige custom-made Start-up Academy.

Start-ups met een innovatief business idee kunnen dat het hele jaar door indienen via de website. Drie keer per jaar kunnen geselecteerde startup-founders hun idee pitchen voor een professionele jury.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.