Nieuws Antwerpen 350 KMO'ers verzamelden druk businesskaartjes

350 KMO'ers verzamelden druk businesskaartjes

350 KMO'ers verzamelden druk businesskaartjes

kmoElke Vlaamse KMO kan tot 250.000 euro subsidies oprapen bij de opstart van een goedgekeurd innovatieproject. De 350 deelnemers aan het netwerkcongres van het communicatiebedrijf Dynamoo.biz uit Lier zullen die tip ongetwijfeld mee op zak gestoken hebben. Ze waren evenwel vooral naar Antwerpen gekomen om te netwerken.  50 nieuwe contacten was voor elke deelnemer het objectief.

Patrick Moens van Dynamoo mocht een biezonder talrijk publiek ontvangen tijdens het eerste  netwerkcongres KMO Connected in Metropolis. De vele KMO’ers waren spontaan ingegaan op de uitnodiging om hun bedrijven een extra boost te geven door zich te bezinnen over de mogelijkheden van  innoverend ondernemerschap,  het thema van het congres.

Bert Verdonck, een prominente netwerkcoach leerde de congresgangers bij zijn verwelkoming alvast hoe ze meer resultaten uit hun netwerken kunnen halen. Hoe je contacten kunt leggen en waar je  moet op letten. “Vanavond moet iedereen 50 nieuwe namen op zak hebben” was zijn motto voor de dag.

Na een verwelkoming door Patrick Moens en moderator Indra Dewitte (Het Belang van Limburg) mocht Karel Tobback, de kabinetschef van de Vlaamse minister-president Kris Peeters het congres op gang trekken. Peeters was verhinderd en liet zich vervangen door zijn kabinetschef die een uitvoerige uiteenzetting gaf over de manier waarop de Vlaamse regering de innovatie bij kleine en grote ondernemingen stimuleert. Tobback gaf aan dat daartoe ruime budgetten uitgetrokken zijn. Ondernemers die een innovatie willen uitwerken kunnen daartoe toelages krijgen bovenop de aanvaarde kosten. Bij het IWT wordt innovatie gedefinieerd als het tot stand brengen van een nieuw of vernieuwend product, een proces of een dienst die een vernieuwing bij het bedrijf vereist. Zo zijn er ook subsidies bij KMO-haalbaarheidsstudies. Het gaat hem evenwel vooral om de eigenlijke innovatieprojecten zelf die een minimale begroting van 50.000 euro moeten hebben waarop een kleine onderneming een basissteun tot 45% van de aanvaarde kosten kan aanvragen.

Een aantal sprekers hebben het thema innovatie daarop verder uitgediept. Onder hen Michaël Van Drogenbroeck (journalist VRT), Renaat Berckmoes (Fortino), Laurence Van hée (chief happiness officer FODSZ) e, Jef Staes (auteur The Red Monkey).

Indra Dewitte mocht na de onderscheiden sessies de slotconclusies bij het congres trekken en interviewde daarbij Freddy Michiels, de hoofdredacteur van het blad kmo-insider.

Tijdens de businesscocktail en de netwerksessies konden de congresgangers naderhand nog de stands van de onderscheiden deelnemende bedrijven bezoeken en hun voorraad business kaartjes verder aanvullen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.