Nieuws Antwerpen 3D-ICT kondigt overnames aan

3D-ICT kondigt overnames aan

3D-ICT kondigt overnames aan


3D-ICT-226x148-Transparent1Het ICT-bedrijf 3D-ICT uit Antwerpen heeft in de eerste zes maanden van het jaar zijn zakencijfer opnieuw met 25% kunnen opdrijven. Die groei is er zowel gekomen bij de eigen klanten als door nieuwe klanten in de financiële, de industriële en de overheidssector.

3D-ICT laat weten dat ze actief uitkijken naar overnames. Het bedrijf heeft nog nooit dividend uitgekeerd en heeft al zijn winst in eigen huis gehouden. Het wil die overname dan ook voor een groot stuk met eigen middelen financieren. Als suggestie aan de overheid zegt 3D-ICT dat ze hopen dat die kiest voor een verlaging van de vennootschapsbelasting, zodat er wat meer zuurstof komt om die overnames uit eigen middelen te financieren.

‘We zijn op dit moment in gesprek met 3 bedrijven’ zegt bedrijfsleider David Van Waesberghe. ‘Met twee ervan zijn we rechtstreeks in gesprek, het andere via een bank. Of we er een, dan wel twee of drie overnemen hangt af van het onderzoek naar de boekhouding en het sociaal passief. We willen wel werknemers van die bedrijven mee overnemen maar dat moeten ze passen bij het profiel van 3D-ICT. We zouden de overname of overnames wel willen afronden voor het eind van het jaar’, aldus Van Waesberghe.

Het bedrijf kondigt verder ook 2 nieuwe business units aan: 3D-LABS en 3D-Talent. 3D-LABS biedt enkele nieuwe softwarepakketten aan, over verwerking van onkostennota’s tot het beheer van diensten die op tijdsbasis worden aangerekend aan de klanten. 3D-Talent helpt de klanten van 3D-ICT naar het zoeken van nieuwe medewerkers.

3D-ICT heeft 180 medewerkers in dienst en hoopt dit jaar een omzet te draaien van 17 à 18 miljoen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.