Nieuws Antwerpen 3D scans van jezelf op de feesttafel

3D scans van jezelf op de feesttafel

3D scans van jezelf op de feesttafel

scanNog op zoek naar ideeën voor een Kerstgeschenk? Waarom eens geen 3D figuurtje van jezelf laten maken? 3Dee, de winkel die 3D printing in Antwerpen mee hielp populariseren krijgt dezer dagen nogal wat volk over de vloer. Voor Kerstballen met het logo van het bedrijf erin bv.

3Dee is enkele weken geleden verhuisd van Hopland naar een vestiging in de Museumstraat. “Het Zuid is voor ons een heel interessante omgeving”, zegt mede-oprichter Deepak Metha. “Hier lopen nogal wat creatieve mensen rond die iets met 3D willen doen. De winkel loopt dan ook bepaald goed. Zeker met deze feestdagen doen we het meer dan behoorlijk.”

3Dee werd zowat een jaar geleden opgezet door vier enthousiaste 3D fanaten, Cathérine Coenjaerts, Stijn Paridaens, Deepak Metha en een investeerder. Ze zetten aanvankelijk een pop-up store op en toen bleek dat het publiek echt wel belangstelling had voor de nieuwe technologie werd omgeschakeld naar een vaste winkelvestiging.

Driedimensionaal printen slaat alvast duidelijk aan. De markt ligt open. Eén nadeel: het uitprinten lijkt nogal lang te duren…. Soms tot twee uur, afhankelijk van de complexiteit van het gegeven. Ook de prijzen zijn nogal aan de hoge kant: 1299 euro voor een full scale beeldje van jezelf (35 cm), 699 euro voor een buste full color (15 cm). De verrasssing aan de Kersttafel zal evenwel des te groter zijn…

Wie het erop wil wagen doet er allicht beter aan om vooraf een afspraak te maken op tel 03/225 04 00

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.