Nieuws Antwerpen 3M investeert 20 miljoen in fabriek in Zwijndrecht

3M investeert 20 miljoen in fabriek in Zwijndrecht

3M investeert 20 miljoen in fabriek in Zwijndrecht

chemiekeHet Amerikaanse technologiebedrijf 3M investeert 20 miljoen euro in zijn vestiging in Zwijndrecht. Bijna de helft van dat bedrag, (9,6 miljoen euro) gaat naar een nieuwe productielijn voor solventvrije lijmen die nog voor het einde van dit jaar zal worden opgestart.

Dit project illustreert het belang van toegepast onderzoek als rechtstreekse katalysator voor investeringen in productieactiviteiten, stellen managing director Patrick Rogiers en R&D manager Hans Vlaminck. Volgens hen zijn de nieuwe productietechnologie en de bijhorende tewerkstelling immers naar Zwijndrecht gekomen dankzij de kennis en ervaring van de in deze vestiging aanwezige onderzoekers en ingenieurs. 3M produceert internationaal duizenden verschillende producten voor de meest uiteenlopende gebruikers. Van het wereldbekende post-it tot films voor wegmarkeringen en transdermale pleisters.

Een tweede luik van het investeringsproject omvat een investering van 4,6 miljoen euro in een nieuwe duurzame technologie om hoogwaardig rubber te maken ten behoeve van opdrachtgevers in o.a. de lucht-, de ruimtevaart- en de automobielindustrie. Ook dit is een ontwikkeling van eigen ingenieurs en onderzoekers met vooral twee grote voordelen: vermindering van de milieu-impact en van het energieverbruik.

Een derde luik, ter waarde van 200.000 euro, heeft betrekking op investeringen in moderne laboratoriumapparatuur om klanten uit de kunststoffenindustrie te helpen hun productieprocessen beter af te stellen en grondstoffen optimaler te gebruiken.

3M opende in Zwijndrecht ook nog een nieuw validatielab dat testen zal uitvoeren ten behoeve van de biofarma-industrie, om de ontwikkeling en productie van nieuwe vaccins en antibiotica te ondersteunen. In 2015 en 2016 zal 3M de laboratoria en trainingsfaciliteiten voor klantgerichte ontwikkeling nog verder uitbreiden.

3M lijkt best tevreden over de prestaties van zijn fabriek in Zwijndrecht. In dit opzicht zullen in de komende maanden 10 bijkomende researchers aangeworven worden.

3M is al meer dan 50 jaar aanwezig in België. Naast de fabriek in Zwijndrecht runt het concern ook nog sites in Nijvel en Diegem. De geconsolideerde omzet van 3M in België passeert de 280 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.