Nieuws Antwerpen 40 jaar Groep Maes

40 jaar Groep Maes

40 jaar Groep Maes

maesjeDe Groep Maes uit Pulle viert vandaag zijn 40-jarig bestaan. Het bedrijfje dat destijds opgezet werd in een kippenstal stelt vandaag 170 mensen tewerk en is met 400 voertuigen actief in 22 landen. De Groep Maes heeft al die jaren een snelle expansie doorgemaakt in de economische groei van de regio. Dat wordt deze avond gevierd met een heus klank- en lichtspel, een spetterend vuurwerk en een BBQ voor meer dan 1400 genodigden.

Vader Albert Maes, de elektricien van Pulle nam 40 jaar geleden een bedrijfje in feestverlichting over. Samen met zijn vrouw Lieve Winkelmans onderkende hij grote opportuniteiten op de markt. Ze kochten in dit opzicht een eerste hoogwerker. Ze konden er flink wat tijdswinst mee realiseren door niet langer telkens een ladder te moeten plaatsen. Het was bovendien ook beter voor de knieën.

Omwille van de seizoensgebonden aard van deze activiteit werd die hoogwerker doorheen het jaar verhuurd. Sinds zijn ontstaan heeft de Groep Maes steeds een pioniersrol gespeeld in de ontwikkeling van hoogwerkers op vrachtwagen. Reeds in 1989 ontwikkelde de onderneming samen met de Italiaanse fabrikant Pagliero een hoogwerker van 65 meter.

Maes begon ook aan elektriciteitswerken, met specialisatie in het buitenwerk zoals straatverlichting, en was jarenlang, tot einde 2015, aannemer voor nutsmaatschappijen.

Vandaag wapperen er aan de Boudewijnlaan in Pulle 22 vlaggen van de landen waar Groep Maes actief is. Dochter Greet Maes leidt ondertussen de groep met haar broers Jan en Koen en echtgenoot Geert Van Staeyen. Moeder Lieve Winkelmans organiseert nog de administratie van Maes International, de holding boven de ganse groep.

De dochterondernemingen Maes Hoogwerkers en Montaco tellen vandaag een indrukwekkende vloot aan kranen en hoogwerkers, met als specialiteit de grote machines (tot 103m). Hiermee is de groep in de verhuring sterk vertegenwoordigd in de petrochemie, voornamelijk in de haven van Antwerpen, alsook in het onderhoud van gsm-masten, het plaatsen van koelgroepen, zonnepanelen, …

De machines worden ook ingezet voor het onderhoud van windmolens, de core business van dochterfirma Ouros. “Daarvoor gaan we waar de wind ons brengt, en dat kan in heel Europa zijn.”

Buiten Europa zijn het vooral de wereldwijd gepatenteerde, in-house volautomatisch geproduceerde schokabsorberende kreukelpalen van Safety Product die Pulle op de wereldkaart zetten; dit is het enige onderdeel van Groep Maes waarmee vader Albert Maes zich nog actief bezighoudt. De missie van Safety Product is om overheden wereldwijd te overtuigen van het nut van deze veilige palen langs de weg, die de impact van een crash opvangen (en afbreken of doorbuigen), i.p.v. dat de auto of bestuurder de klap incasseert, en zo het aantal verkeersslachtoffers kunnen terugdringen.

Dochteronderneming Traffic Signs lost alle randproblemen op voor de klant zoals rijplaten, schotten, vergunningen, signalisatie, transport van materiaal.

‘Your Eye in the Sky’, Aetos Drones, biedt de perfecte oplossing om te inspecteren, filmen en fotograferen vanuit de hoogte. Dankzij hoogwaardige camera’s, infraroodcamera’s, live video streaming en de expertise van de piloten is ieder detail zichtbaar, ook in 3D. Bovendien zijn drones goedkoper, sneller en gemakkelijker te vervoeren dan een hoogwerker.

Dochteronderneming Maes Industriële Verlichting is op haar beurt een vaste partner voor vele uitbaters van verlichting, dit zowel in de industrie, petrochemie, openbare verlichting, enz.

Trans Elektro is gespecialiseerd in manipulaties, transporten, plaatsing en hijswerken, verschroting en stockage van transformatoren.

Naast de verhuur van machines verzorgt Groep Maes via Maes Logistics als exclusief invoerder van diverse merken tevens de aankoop van een nieuw of tweedehands toestel.

Garage De Cnodder biedt tenslotte de service van onderhoud, herstelling en revisie van alle bouwmachines van eender welk merk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.