Nieuws Antwerpen 4000 auto's bij J&T Autolease

4000 auto's bij J&T Autolease

4000 auto's bij J&T Autolease

autoleaseHet auto leasing bedrijf J&T Autolease uit Antwerpen heeft zijn 4000ste wagen de baan op gestuurd. De auto ging naar An Dams en haar bedrijf CWS-Boco. J&T Autolease richt zich vooral op KMO’s, “een markt waarin nog veel mogelijkheden liggen”, zegt managing director Jan Deknuydt.

De operationele leasing van auto’s is vandaag een hard omstreden omgeving. Zeker op het moment dat de overheid de bedrijfswagens fiscaal viseert. J&T Autolease is evenwel al die jaren sterk blijven doorgroeien. “Het gaat er evenwel niet om de grootste te worden op onze markt”, zegt Jan Deknuydt nog. “Ons is het in onze relatie met de klanten vooral om de correcte prijs te doen en de optimale service op elk moment van het contract.”

J&T Autolease is een Belgisch bedrijf dat aangestuurd wordt vanuit de Noorderlaan in Antwerpen. De onderneming is dan wél in handen van twee Nederlandse groepen, de VMG Groep en de DMG Groep. J&T: een verwijzing naar Joop en Theo, Nederlandser kan allicht niet. De wortels van de groep liggen overigens in de verhuur van…. karren met paard. De groep beschikt vandaag over een wagenpark van zowat 23.000 auto’s.

Met 4000 wagens op de baan in België heeft K&T Autolease zich sterk gepositioneerd. “We zijn met een marktaandeel van 1,5% in België relatief klein maar dat is precies ook onze sterkte. We zijn een KMO bij de KMO’s. Het gaat er ons niet om de grote huizen zoals Belgacom e.a. te bedienen. Dat kunnen wij overigens niet aan. Wij stellen ons op tussen de KMO’s en voelen ons daar goed.”

Bij J&T Autolease werken vandaag 21 mensen.

De autoleasing markt is geen makkelijke markt?
* Jan Deknuydt: “Neen, zeker niet. Maar toch liggen er nog vele mogelijkheden voor wie slim tewerk gaat. Je kunt de crisis in dit opzicht als bondgenoot zien bv. Voor KMO’s is krediet krijgen vandaag niet evident. Door het wagenparkt te leasen in plaats van te kopen blijven de kredietlijnen van een onderneming in dit opzicht gevrijwaard. Auto’s komen in dit opzicht ook niet meer op de balans. En nog zoiets: bij de meeste bedrijven die auto’s op de baan hebben moet alvast iemand van het personeel zich met het wagenpark bezig houden. Wij nemen die zorg bedrijven uit handen en laten de man of vrouw in kwestie iets anders doen voor het bedrijf.”

J&T Autolease werkt vanuit Antwerpen op de hele Vlaamse markt?
* Jan Deknuydt: “Wij hebben klanten van Oostende tot Maasmechelen. Wij zijn effectief in heel Vlaanderen actief. Wij hebben overigens ook al voet aan wal in het zuiden van het land. We onderzoeken vandaag of we op termijn geen eigen satelliet moeten openen in Wallonië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.