Nieuws Antwerpen 45 start-ups uitgezwaaid bij Start it @KBC

45 start-ups uitgezwaaid bij Start it @KBC

45 start-ups uitgezwaaid bij Start it @KBC

kbcDit was zoveel als een heuse Graduation Day. 45 start-ups hebben twee jaar genoten van de incubatiefaciliteiten bij KBC. Start it @kbc is vandaag de biggest & greatest incubator van het land. De oldies hebben eerst nog hun ervaringen gedeeld met de newbies die er sinds de laatste Pitch Day zijn bijgekomen.

Start it @KBC is een initiatief dat in 2013 opgezet werd binnen de schoot van KBC. Startende ondernemers kregen in het Torengebouw aan de Antwerpse Schoenmarkt de kans om begeleiding op te nemen bij hun eerste stappen in het bedrijfsleven. Het ging dan zowel om de ruimtelijke faciliteiten als vormen van coaching, networking en training. Start it @KBC was meteen een groot succes. Het initiatief is inmiddels uitgebreid naar Kortrijk, Hasselt, Brussel en Gent.

Bij Start it @kbc draait alles dan ook om het Pay it Forward-principe: elkaar steunen en helpen. Did you fail of blijft je bedrijf up & running? Dat doet er niet toe bij Start it @kbc: “We willen in de eerste plaats ondernemerschap aanmoedigen,” zegt Lode Uytterschaut, founding father van Start it @kbc. “Entrepreneurship betekent trial and error. Falen en opnieuw beginnen. Start-ups die onderweg gestopt zijn, zijn voor ons even belangrijk als degenen die hun eerste successen boekten. We bieden start-ups alle mogelijkheden om hun idee te testen, bij te sturen, een volgende stap te zetten of te beslissen de stekker eruit te trekken.”

Katrien Dewijngaert, founding mother van Start it @kbc: “Succes is voor ons niet enkel een start-up die funding ophaalt, maar evengoed een ondernemer die heeft geprobeerd en uiteindelijk beslist om te stoppen. Vaak worden zij dan ondernemende medewerkers in een bedrijf of vervoegen ze een ander startup-team dat ze in onze community hebben leren kennen.”

De 45 startups die hun ervaringen deelden op de ‘Graduation Day’ zoeken binnenkort een eigen stek maar blijven als graduate deel uitmaken van de Start it @kbc community. Zo kunnen ze bijvoorbeeld nog steeds de workshops en opleidingen volgen van de Start it @kbc Academy. Sommige van hen worden zelf mentor of coach om de newbies goed op weg te helpen en zo mee te werken aan het Pay it Forward-principe, waarop Start it @kbc gebouwd is.

Met zo’n 290 start-ups is Start it @kbc de grootste “broedstoof” van het land; the biggest & the greatest. Onder het motto Buy from Start-ups blijft de incubator zoveel mogelijk bedrijven aanmoedigen om klant te worden bij startups en deel uit te maken van toekomstige succesverhalen.

In 2016 zal Start it @kbc zijn Start it @kbc Academy verder uitdiepen. Daarnaast zet het ook verder in op partnerships met bedrijven om zo nog meer expertise te kunnen bieden aan start-ups. Start it @kbc focust ook op internationalisering. Zo ging de incubator onlangs in zee met Techstars, een Amerikaanse accelerator, en zijn er ook samenwerkingen met internationale communities als Belcham. Op deze manier wil Start it @kbc de start-ups nog meer kansen bieden om internationaal door te breken.

The class of 2015 – 2016:

AirCar, Binplanet, BioSenSource, Buggybooker, Charlie Magazine, De Fermetisten, Draaihulp, Edible Insects, Elegnano Enjoyable, Fandation, Feinest Labels, Foodarcheoloog, HealthyDip, HPS, ICTeachme, Jazzdelivery, Jobruil, Muuselabs, MyShelf, Onderdelenauto, OpenTelly, Prezly, RaceAlerts, Sabitan, Salesflare, Seenspire, Shitty Guide, Silverart, SmartSpoken, SMTH Smooth, Soundvil, Stirr Associates, Swippi, Taglayer, Thanks4Tipping, ThreeAndMore, TimeforVinyl, TripleTwin, Tsjing, Turbulent, tWaskot, VendingIT, Vertigo en Wheatless & More.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.