Nieuws Antwerpen 50 beschilderde paspoppen bevolken deze zomer Antwerpse straten

50 beschilderde paspoppen bevolken deze zomer Antwerpse straten

50 beschilderde paspoppen bevolken deze zomer Antwerpse straten

ANTWERPEN – Na de twee succesvolle organisaties met de Hippo Parade 2018 en de Donkey Parade 2019 pakt kunstenaar en initiatiefnummer Ludo Modelo dit jaar uit met de We’re all HUMAN-parade 2020. Een 50-tal individueel beschilderde paspoppen sieren tijdens de zomer de straten, pleinen en winkels in het oude stadsdeel van Antwerpen.

Een groep van meer dan 20 kunstenaars uit België en Nederland hebben zo’n 50-tal paspoppen, die gratis werden geschonken door C&A, voorzien van hun artistieke talenten. Het project krijgt verder voluit de steun van zowel kmo’s als multinationals. Om het vandalisme van de vorige jaren te vermijden, worden de kunstwerken ondergebracht in vier glazen scheepscontainers en in de etalages van diverse winkels.

3 goede doelen met focus op jongeren

Het definitieve doel van deze Antwerpse city-attractie is om d.m.v. een veiling van de kunstwerken fondsen te werven voor drie goede doelen met focus op jongeren: Hand in hand samen tegen KinderReuma, ArmenTeKort en De Kampenhoeve Ster. Deze drie organisaties zetten zich in voor de opvang en begeleiding van jongeren die best wat steun kunnen gebruiken in hun verdere ontwikkeling.

Ludo Modelo: “Door samen te blijven werken zoeken we te groeien naar een positiever, eerlijker en beter bestaan voor iedereen. Dat we aan mensen hulp kunnen geven en/of vragen die nodig is om hen een menswaardigere toekomst te kunnen bieden. En ondanks onze verschillende achtergrond, kleur, geloof of cultuur zijn we allemaal toch dezelfde HUMAN.”

Op vrijdag 3 juli wordt het officiële startschot gegeven van de parade, die tot eind september loopt. In oktober volgt bij de AED Studio’s in Lint de diner- en veilingavond. De opbrengst van de Donkey Parade 2019 bedroeg vorig jaar maar liefst meer dan 70.000 euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.