Nieuws Antwerpen 55% van Antwerpse werknemers is te zwaar

55% van Antwerpse werknemers is te zwaar

55% van Antwerpse werknemers is te zwaar

ANTWERPEN/AARTSELAAR – Ruim de helft van de werkende bevolking weegt te veel. Zo’n 55,1% van onze Antwerpse werknemers om precies te zijn, en daarmee doet onze provincie het maar nauwelijks beter dan het nationaal cijfer (55,4%). Deze conclusies trekt preventiedienst IDEWE. Protime uit Aartselaar heeft alvast 

De studie werd uitgevoerd door IDEWE, een dienst die preventie- en welzijnsadvies biedt vanuit 11 regionale kantoren in België. Het ging om een grootschalig onderzoek waarbij de medische gegevens van meer dan 71.000 werknemers uit onze provincie geanalyseerd werden.

Maar liefst 36,1% van de Antwerpse werknemers liet een BMI optekenen tussen de 25 en 30 en kampt dus met overgewicht. Nog eens 19% haalde zelfs een nog hogere score en is dus obees.

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om minstens vijf dagen per week een half uur matig of drie dagen een klein half uur intensief te bewegen. Maar liefst 68,2% van de Antwerpse werknemers haalt deze richtlijn niet.

Hoe het wél moet

Een goed voorbeeld van hoe het wél moet, vinden we in Aartselaar. Softwarebedrijf Protime, dat gespecialiseerd is in tijdregistratie en personeelsplanning, krijgt via verschillende initiatieven haar werknemers in beweging. Zo heeft het bedrijf een eigen loop-, fiets, en zaalvoetbalploeg en organiseerde het al verschillende sportactiviteiten. Deze acties zorgden ervoor dat werknemers samen sportieve uitdagingen aangingen, zoals het lopen van de 10 Miles of het beklimmen van de Mont Ventoux.

“Samen sporten en bewegen is niet alleen goed voor je conditie, maar je leert ook jouw collega’s op een andere manier kennen. Dit draagt bij tot de ‘Camaraderie’, één van de cultuurwaarden van Protime”, aldus Jonas Van Herck, People and Culture manager van Protime.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.