Nieuws Antwerpen 5G-netwerk Minerva moet digitalisering in Antwerpse haven versterken

5G-netwerk Minerva moet digitalisering in Antwerpse haven versterken

5G-netwerk Minerva moet digitalisering in Antwerpse haven versterken

ANTWERPEN – De stad, Port of Antwerp, Politiezone Antwerpen en Brandweer Zone Antwerpen ontwikkelen en testen momenteel een eigen particulier 5G-netwerk. Het netwerk kreeg de naam Minerva en moet de snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid van digitale toepassingen verhogen.

Particulier 5G-netwerk Minerva wordt ontwikkeld door technologiebedrijf iSea in samenwerking met Ericsson. De haven, politie en brandweer willen dankzij het netwerk de snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid van hun digitale toepassingen, zoals apps, livestreaming en drones, verhogen.

“Het zal onze toekomstige werking op het vlak van scheepvaart, veiligheid en ecologie ondersteunen”, vertelt havenschepen Annick De Ridder. “Maar het vormt ook de ideale basis voor de ontwikkeling van 5G-toepassingen met een hoge snelheid voor automatisering, logistiek, veiligheid en beveiliging. Als Havenbedrijf nemen we een voortrekkersrol op in de digitale transformatie van het havenecosysteem en leggen we zo ook een basis voor nieuwe jobs van de toekomst.”

Het grote voordeel van zo’n 5G-netwerk is dat het onafhankelijk is van openbare providers. Op die manier blijft de verbinding beter beschermd tegen mogelijke pannes, maar ook bijvoorbeeld overbelasting tijdens evenementen of massabijeenkomsten. Minerva zorgt dankzij end-to-end Europese technologie ook voor een optimale dekking binnen het werkingsgebied van de partners.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.