Nieuws Antwerpen 7 op de 10 ondernemers betalen leveranciers nog steeds op tijd

7 op de 10 ondernemers betalen leveranciers nog steeds op tijd

7 op de 10 ondernemers betalen leveranciers nog steeds op tijd

ANTWERPEN – Drie weken na het ingaan van de federale noodmaatregelen in het kader van de coronacrisis, betalen 67% van de bedrijven in de regio Antwerpen-Waasland hun leveranciers nog steeds binnen de gewone termijn. Dat blijkt uit de wekelijkse bevraging van Voka. “Dat wijst er toch op dat de meeste bedrijven de voorbije jaren een buffer hebben opgebouwd, die hen nu door de moeilijke tijd kan helpen”, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat de beperkende maatregelen ook in onze regio hun tol beginnen te eisen. Ongeveer acht op de tien bedrijven krijgen in meerdere of mindere mate te maken met een betalingsachterstand van hun klanten. Maar in 83% van de gevallen gaat het gelukkig om een minderheid van de facturen. Verder overweegt 35% van de bedrijven om een extra krediet aan te gaan bij de bank om de coronacrisis het hoofd te bieden. Maar op de lopende kredieten heeft slechts 15% van de respondenten een uitstel van kredietbetaling aangevraagd.

Steeds meer bedrijven willen activiteit verhogen

Heel goed nieuws is alvast dat steeds meer bedrijven de rug rechten. “28% overweegt zijn activiteiten binnen de 2 weken opnieuw op te voeren of is daar al mee bezig. Dat is bijna dubbel zoveel als in onze bevraging vorige week”, onderstreept Luc Luwel.

Eenzelfde percentage denkt zijn productiecapaciteit weer op het normale niveau te kunnen brengen. En nog eens 24% hoopt snel weer tot driekwart van het normale productieritme te draaien.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.