ai-specialist-metamaze-haalt-in-minder-dan-een-jaar-tijd-2-5-miljoen-euro-op Foto Bloovi

700.000 euro extra kapitaal voor Antwerpse AI-specialist

ANTWERPEN - De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio) stappen mee in het groeiverhaal van Metamaze en brengen 700.000 euro aanvullend kapitaal in. In december 2021 sloot het Antwerpse softwarebedrijf al een seed kapitaalronde van 1,5 miljoen euro af. De teller staat daarmee op 3,2 miljoen euro, inclusief pre-seed kapitaal.

Metamaze is een Intelligent Document Processing SaaS-platform. Aan de hand van AI-technologie kan het types documenten herkennen en zo de juiste data eruit halen. Op die manier kunnen bedrijfsprocessen vlotter verlopen.

"Voorheen werd dit werk vaak manueel gedaan", vertelt CEO Niels Van Weereld. "Maar onze klanten voelen dat het steeds moeilijker wordt om administratief personeel te vinden die manueel data-entry werk wil doen. Anderzijds is de manuele verwerking van documenten ook een traag proces dat vaak veel fouten bevat."

"De markt is er"

Het Antwerps bedrijf bestaat sinds oktober 2020 en haalde sindsdien 3,2 miljoen euro op. Met dat kapitaal gaat het bedrijf aan de slag om haar AI-technologie verder te ontwikkelen en om de go-to-market te versnellen.

Kjell Verley is kredietanalyst bij PMV en gelooft in de toekomst van Metamaze. "We zijn ervan overtuigd dat het platform van Metamaze kan bijdragen tot efficiëntere processen in bedrijven en organisaties. In de toekomst zullen de toepassingen van het platform alleen maar toenemen, want de markt is er."