Nieuws Antwerpen 700 man bouwen nieuwe unit bij ExxonMobil

700 man bouwen nieuwe unit bij ExxonMobil

700 man bouwen nieuwe unit bij ExxonMobil

exxonmobilMet een symbolische eerstesteenlegging zijn bij de raffinaderij ExxonMobil in de Antwerpse haven de bouwwerken begonnen voor de nieuwe Delayed Coker Unit (DCU). Het gaat om een investeringsproject van liefst 1 miljard dollar.

ExxonMobil is al vele jaren een vertrouwd beeld in de haven van Antwerpen. De raffinaderij heeft al die tijd mee de expansie van Antwerpen tot een wereldhaven waar gemaakt. Met de nieuwe uitbreiding wordt het engagement van de Amerikaanse oliereus nu bevestigd.

ExxonMobil bouwt in Antwerpen een Delayed Coker Unit, een installatie die hoogzwavelhoudende oliën gaat bewerken tot transportbrandstoffen. De raffinaderij positioneert zich in dit opzicht beter op verscheidene deelmarkten zoals die van scheepsoliën en de diesel.

De bouw van de installatie vergt drie jaar en de inzet van zowat 700 hooggekwalificeerde arbeiders en technici. Eenmaal de unit operationeel zal ze bediend worden door 70 extra personeelsleden. Vandaag stelt de raffinaderij ExxonMobil zo’n 1000 mensen tewerk.

De officiële eerstesteenlegging werd bijgewoond door de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois, Denise Bauer, de Amerikaanse ambassadeur, de Antwerpse burgemeester Bart De Wever, Joost Van Roost en Steve Cope van ExxonMobil en verscheidene hoogwaardigheidsbekleders.

Joost Van Roost bij de officiële plechtigheid : “dit project illustreert ExxonMobil’s langetermijnvisie en weloverwogen aanpak om nog succesvoller de grote uitdagingen in de sector te kunnen aangaan. Met deze investering zal Antwerpen beter internationaal kunnen concurreren.”

De investering van 1 miljard dollar volgt op andere grote investeringen in Antwerpen zoals de bouw van een warmtekrachtcentrale in 2008 en de ontzwavelingsinstallatie voor diesel in 2010.

De raffinaderij in Antwerpen heeft een productiecapaciteit van 320.000 vaten per dag en is al sinds 1953 in bedrijf.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.