Nieuws Antwerpen 71% minder passagiers, maar Luchthaven Antwerpen blijft investeren

71% minder passagiers, maar Luchthaven Antwerpen blijft investeren

Verlaten luchthaven

71% minder passagiers, maar Luchthaven Antwerpen blijft investeren

In 2020 ontving Luchthaven Antwerpen 71,3% minder passagiers. “In totaal reisden 88.036 passagiers via onze luchthaven vorig jaar, tegenover 306.330 in 2019”, zegt ceo Marcel Buelens.

2020 begon veelbelovend voor de Luchthaven van Antwerpen. De luchthaven deed het met bijna 40.000 passagiers, 26% beter in vergelijking met dezelfde periode in 2019. “Met deze cijfers stevenden we opnieuw af naar een recordjaar. In maart werden we echter geconfronteerd met een andere realiteit”, blikt ceo Marcel Buelens terug.

Het coronavirus zorgde ervoor dat alle passagiersvluchten van Air Antwerp en TUI Fly tijdelijk onderbroken werden tussen half maart en begin juli. Na een goede voorbereiding en strikte voorzorgsmaatregelen vertrokken op 10 juli opnieuw vluchten van TUI Fly naar Spanje en Kroatië. In juli en augustus kende de luchthaven een licht herstel. 24.000 passagiers reisden in de zomervakantie via Antwerpen.

Door de extra reisbeperkingen nadien besliste TUI Fly om vanaf 10 september haar vluchten op te schorten tot de herfstvakantie. Tijdens deze vakantie werden er tijdelijk opnieuw vluchten aangeboden naar de topbestemming Alicante.

Air Antwerp hervatte hun activiteiten op 15 september met een aangepaste dienstregeling. De quarantaine maatregelen in het Verenigd Koninkrijk maakten reizen naar Londen erg moeilijk. In december besloot Air Antwerp om hun vluchten opnieuw tijdelijk te staken tot en met maart 2021.

Ook voor de zakenvluchten was 2020 een moeilijk jaar. Het aantal bewegingen nam af met 34% ten opzichte van 2019. Vooral de eerste helft van het jaar, was zeer moeilijk. In de tweede helft van het jaar tekent het zakensegment een mooi herstel op.

Blijven investeren

Vorig jaar realiseerde de luchthaven ook enkele projecten met het oog op het comfort van de passagier. Marcel Buelens: “De parking voor het luchthavengebouw en de kiss & ride zone werden onderhanden genomen. Daarnaast konden de passagiers deze zomer voor het eerst shoppen in de Duty Free shop.”

Luchthaven Antwerpen blijft investeren in de passagiersbeleving en het comfort. “Zo wordt de vertrekhal verder uitgebreid en wordt er een nieuwe aankomsthal voorzien. Met deze bijkomende investeringen hopen we de passagiers vanaf februari opnieuw te verwelkomen.”

Passagiers zullen ook in 2021 de mogelijkheid hebben om van Luchthaven Antwerpen naar 11 bestemmingen te vliegen. “We verwachten tevens dat het aandeel zakenvluchten verder zal groeien. Zowel ASL als FLYINGGROUP hebben significant geïnvesteerd in de uitbreiding en vernieuwing (en vergroening) van hun infrastructuur op de luchthaven. Dit alles om een verdere groei te kunnen ondersteunen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.