Nieuws Antwerpen 8 Antwerpse bedrijven maken werkvloer inclusiever

8 Antwerpse bedrijven maken werkvloer inclusiever

8 Antwerpse bedrijven maken werkvloer inclusiever

ANTWERPEN – Acht Antwerpse kmo’s zijn in de bloemetjes gezet omdat ze actief hun werkvloeren inclusiever maken. Ze gingen vorig jaar in op een oproep die stad Antwerpen lanceerde samen met emino, de Antwerpse organisatie die zich inzet om ongewoon talent duurzaam en volwaardig aan het werk te helpen en te houden.  

Er is nood aan meer structurele en duurzame werkplekken voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, personen met een beperking of kansengroepen. Daarom riep stad Antwerpen kmo’s op om inclusie mee in het personeelsbeleid op te nemen. Samen met emino werden bedrijfsscans uitgevoerd en werd bekeken hoe inclusieve werkvormen de bedrijfsdoelen beter kunnen realiseren.

Panos, Hema Meir, Anthony Cranes, Domino’s pizza Merksem, Klarrio, Mydigi, Poule & Poulette en het Verzekeringskantoor Kegels & Van Antwerpen gingen op deze oproep in en werden in de bloemetjes gezet. Tom Meeuws, schepen voor Sociale Economie: “Alle acht tonen ze hun toekomstgerichtheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en ondernemingszin.”

Claude Marinower, schepen voor Werk en Economie, vult aan: “Als we de werkloosheid, ook die van jongeren, structureel willen terugdringen, zullen we dat met andere recepten moeten doen dan de traditionele. We moeten het slimmer, opener, innovatiever en inclusiever aanpakken. Alleen zo boren we die grote reserve aan potentiële werknemers aan.”

Social is the new green, het denken op lange termijn bij sociale innovatie en durven co-creëren over sectoren heen waren veelbesproken onderwerpen tijdens de feestelijke receptie achteraf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.