Nieuws Antwerpen 8 op de 10 bouwbedrijven alweer zo goed als volledig aan de slag

8 op de 10 bouwbedrijven alweer zo goed als volledig aan de slag

8 op de 10 bouwbedrijven alweer zo goed als volledig aan de slag

ANTWERPEN – Uit een enquête die de Confederatie Bouw afnam, blijkt dat 81% van de bouwbedrijven helemaal of zo goed als helemaal terug aan het werk is. De bouw heeft een bijzonder slechte aprilmaand achter de rug: de sector kon slechts 42% van de normale activiteit realiseren vergeleken met een normale aprilmaand.

De bouwsector is sterk ontwaakt na de heropstart op 4 mei. Niet dat alle bouwbedrijven de deuren dicht hielden tijdens de lockdown, want als niet-essentiële sector mocht de bouw aan de slag blijven. Toch bleek op het dieptepunt van de lockdown dat 2/3de van alle bouwbedrijven zo goed als volledig of zelfs helemaal dicht gingen. Vandaag de dag is 81% van de bouwbedrijven grotendeels of helemaal terug aan de slag, zo blijkt uit een enquête van de Confederatie Bouw waaraan 468 bouwbedrijven deelnamen.

Dat bouwbedrijven er terug voluit in vliegen, heeft, naast met het feit dat de sector het opnieuw volwaardig kunnen binnen een nieuw reglementair kader, ook te maken met de barslechte maand april die ze achter de rug hebben. Bouwbedrijven konden vorige maand slechts 42% activiteit realiseren van een gewone maand april. “Op dat vlak moet onze sector een serieuze inhaaloperatie ondergaan en dat terwijl er een aantal knelpunten blijven aanslepen”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Toch worden aannemers nog steeds met een aantal prangende hindernissen geconfronteerd: de regels van social distancing (61%), transport (36%) en de angst voor besmettingen bij hun werknemers (30%) blijken de voornaamste.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.