Nieuws Antwerpen 80 procent handelsruimte van Zurenborg Poort al verkocht

80 procent handelsruimte van Zurenborg Poort al verkocht

80 procent handelsruimte van Zurenborg Poort al verkocht

ANTWERPEN – De verkoop van Zurenborg Poort, één van de grootste vastgoedontwikkelingen in het oosten van Antwerpen, loopt als een trein. Vandaag heeft 60% van de appartementen er al een eigenaar en ook 80% van de commerciële ruimtes is reeds verkocht.

De Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group breekt met het nieuwbouwproject Zurenborg Poort een lans voor kernverdichting en reconversie van oude sites. Voor dit project werd een oud kantoorgebouw volledig gesloopt.

“Als we de schaarse open ruimte in Vlaanderen willen bewaren, moeten we met z’n allen compacter, hoger en dichter bij de steden gaan wonen. Reconversie van oude sites tot nieuwe woonwijken is één van de beste manieren om dat te doen. Meer nog: op die manier kan je zelfs extra groene ruimte in de stad creëren. Zo gaan we bij Zurenborg Poort bijvoorbeeld een gemeenschappelijke binnentuin en groendaken voorzien”, zegt Sven Potvin, ceo Antonissen Development Group.

Grote interesse

Het nieuwbouwproject Zurenborg Poort is nog voor de eerste steenlegging een groot succes. Met zes op de tien van de beschikbare appartementen verkocht is één van de grootste vastgoedprojecten in Antwerpen Oost dan ook al stevig uit de startblokken geschoten.

Zurenborg Poort heeft ook vijf commerciële ruimtes: 3 op de gelijkvloers van 176, 190 en 270 vierkante meter en nog 2 op de eerste verdieping van 190 en 340 vierkante meter. Intussen zijn ook vier van de vijf, en dus 80%, reeds verkocht. Er komt onder andere één advocatenkantoor en één medische firma.

Onder het gebouw van zeven etages komen 125 parkeerplaatsen. De bewoners krijgen eveneens de mogelijkheid om elektrische laadpalen te laten installeren voor hun groene wagens. Tegen het voorjaar 2021 kunnen de eerste bewoners in hun woning trekken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.