Nieuws Antwerpen 900 ondernemers vieren 20 jaar fusie Kamers van Koophandel Antwerpen en Waasland

900 ondernemers vieren 20 jaar fusie Kamers van Koophandel Antwerpen en Waasland

900 ondernemers vieren 20 jaar fusie Kamers van Koophandel Antwerpen en Waasland

Met een knaloptreden van Natalia en Jef Neve en een daverend applaus, vierden 900 ondernemers in de Antwerpse Elisabethzaal de twintigste verjaardag van de fusie tussen de Kamers van Koophandel van Antwerpen en het Waasland. Het jubileumconcert was meteen ook het eerste grote netwerkevent van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland sinds het uitbreken van de coronacrisis anderhalf jaar geleden. “Een emotioneel moment, omdat de grote opkomst bewijst wat voor een sterke en hechte club we zijn”, aldus gedelegeerd bestuurder Luc Luwel en voorzitter Jo De Backer.

Voor aanvang van het concert van Natalia en Jef Neve blikten Luc Luwel en Jo De Backer ook even kort terug op twintig jaar fusie-Kamer.

Luc Luwel: “Toen we eind jaren negentig de gesprekken opstartten tussen de twee Kamers, was er duidelijk voluntarisme aan beide kanten. Antwerpen en het Waasland vormen al veel langer één economische ruimte, met de haven als natuurlijk bindmiddel.”

Jo De Backer, voorzitter van de Kamer Antwerpen-Waasland wees op de culturele verbondenheid: “Ondernemers die al eens een fusieoperatie hebben meegemaakt, weten dat culturen verenigen vaak nog de delicaatste opdracht is. Onze Antwerpse en onze Wase leden gaan op de meest joviale en respectvolle manier met elkaar om. In het Waasland heeft de Kamer van Koophandel nog altijd een eigen zetel in Sint-Niklaas met een eigen regioraad en een eigen werking.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.