Nieuws Antwerpen 95 jaar Salons Frank De Boeck

95 jaar Salons Frank De Boeck

95 jaar Salons Frank De Boeck

IMG_1183 In het begin van vorige eeuw vonden feesten nog plaats in salons. Vandaar ook de firmanaam Salons Frank De Boeck. “Mijn grootouders kochten destijds een mooie patriciërswoning aan de Mechelsesteenweg. In de salons van die woning werden de eerste feesten van ons bedrijf georganiseerd.”

Vandaag gaat het bij recepties, buffetten en walking dinners vooral om grote ruime zalen. Zaakvoerder Frank De Boeck, de kleinzoon van de stichters van toen en zijn vader zijn al die jaren mee geëvolueerd met hun tijd en hebben de salons van toen omgeruild voor grote ballrooms. Vandaag werkt Frank De Boeck op nieuwe plannen om de zalen aan de Jacob Jacobsstraat een moderne look te geven. Met veel licht, een binnentuintje enz. Een en ander moet het 95-jarig bestaan van de onderneming kleur bij zetten.

De Salons Frank De Boeck hebben in de brede regio een opmerkelijk goede reputatie. Wanneer er gefeest moest worden dacht men in het Antwerpse bijna spontaan aan De Boeck. Dat was al in 1920 zo. Dat is ook vandaag nog zo. Frank De Boeck en zijn crew zijn erin geslaagd om hun bedrijfslogo al die tijd overeind te houden. Ze werken nu vooral voor bedrijven en overheidsinstellingen. KBC, DP World, CEPA, het Antwerpse Stadhuis, de provincie Antwerpen enz. 80% van het zakencijfer komt uit die sector. In de recente financiële crisis ging het er even moeilijk aan toe maar vandaag blijken de budgetten voor feestelijkheden weer aangezuiverd.

Communiefeesten, huwelijken en koffietafels tekenen voor de overige 20% van het zakencijfer.

De Salons Frank De Boeck realiseerden verleden jaar een omzet van meer dan 1 miljoen euro. Het bedrijf stelt zo’n 20 mensen tewerk. (Frank De Boeck begon in 1994 met … één vast personeelslid). Enkele tijd terug werd de Captain’s Lounge op de Linkeroever overgenomen. Ook daar worden vandaag – met zicht op Antwerpen – geregeld grote feesten georganiseerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.