Nieuws Antwerpen A.S. Adventure staat weer te koop

A.S. Adventure staat weer te koop

A.S. Adventure staat weer te koop

adventureDe outdoorspecialist A.S Adventure staat weer te koop. De meerderheidsaandeelhouder, het Britse fonds Lion Capital bereidt een exit voor. A.S. Adventure is het geesteskind van de Antwerpse stichter Emiel Lathouwers die nog altijd 10% van de aandelen in handen heeft.

Vader Lathouwers zette het Amerikaans Stockhuis (1S) op in de jaren vijftig en liet dat onder zijn zoon Emiel vanuit Hoboken verder uitbouwen tot een outdoorspecialist onder de merknaam A.S. Adventure. Het Antwerpse bedrijf maakte een snelle expansie door en is vooral ontzettend populair onder de sportievelingen die gaan skiën,, fietsen, zwemmmen, kamperen, trekken enz. De expansie werd zelfs internationaal doorgetrokken in Nederland met Bever Zwerfsport en Groot-Brittannië met Cotsworld Outdoor. De uitbouw werd financieel mee ondersteund door de holding Mitiska. Het bedrijf telt vandaag meer dan 100 vestigingen.

Op het moment dat het omzetcijfer van de 200 miljoen euro gepasseerd werd kwam Lion Capital aan boord. De Britten zouden de financiële onderbouw van het bedrijf versterken. Het fonds heeft nu 85% van de aandelen in handen en acht kennelijk het moment gekomen om te cashen. Vandaar de geplande exit.

Hoe de operatie zal verlopen is nog niet duidelijk. De zakenbank Rothschild moet in dit opzicht uitmaken “welke strategische opties voor Lion Capital de beste zijn.” In dit opzicht zou ook een beursintroductie niet onmogelijk zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.