Nieuws Antwerpen A12 Beweegt trekt aan alarmbel

A12 Beweegt trekt aan alarmbel

A12 Beweegt trekt aan alarmbel

SCHELLE/AARTSELAAR/WILRIJK – Nog heel wat bedrijven rond sport en beweging moeten tot op vandaag gesloten blijven. Langs de A12 gaat het over Wima Bowling, Dance Duplex, Casteleyn Squash, Inkart, Yonex Badminton, Jump Univerz, GymTonic en Aspen Ski. Zij klopten aan bij Antwerp Golf School, de enige club van A12 Beweegt die intussen wel mocht openen.

Onder de noemer A12 Beweegt hebben heel wat bedrijven langs de A12 vorig jaar de handen in elkaar geslagen om mensen meer aan te zetten tot bewegen. Ze hebben nu allemaal een duidelijk protocol uitgeschreven, waardoor een veilige opening perfect mogelijk is.

“Sport en beweging zijn onontbeerlijk, dit werd al meermaals bevestigd door dokters en virologen. Daarentegen mochten winkels wel reeds openen mits een geschikt protocol”, stelt Johnny Crijns van Wima Bowling namens A12 Beweegt.

Kris Van Ingelgem, AGS.

Kris Van Ingelgem van AGS, de enige sportclub die intussen wel mocht opstarten: “Ons protocol werkt zeer goed en de leden volgen het ook goed op. Iedereen beseft dat gezondheid vandaag de dag primeert. Als club nemen wij de verantwoordelijkheid om onze leden te informeren en te sensibiliseren.”

Ook de andere bedrijven hebben allemaal werk gemaakt van hun eigen protocol om veilig en gezond te kunnen openen zodat alle leden terug kunnen starten met sport en beweging. Enkele voorbeelden:

  • Lynn Schillebeeckx van Dance Duplex heeft haar protocol voor de dansschool in detail uitgewerkt. Dit gaat tot zeer specifieke regels die gaan tot o.a. ouders die hun kinderen komen afzetten.
  • Ann Van den Rijn van GymTonic: “Naast een reguliere schoonmaak worden bij ons de toestellen om de 2u extra gereinigd en gedesinfecteerd, er wordt maximum 1 speler per 10 m² toegelaten en alle toestellen staan 1,5m uit elkaar of zijn buiten gebruik waar dit niet kan. Bovendien is er eenrichtingsverkeer en worden ook handen net als de toestellen grondig gedesinfecteerd.”
  • Jean-Marc Heyninck van Jump Univerz nam alvast alle mogelijke maatregelen met betrekking tot het onderhoud van het trampolinepark om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen.
  • Bij Yonex laat Rik Moens weten dat spelers hun eigen materiaal meebrengen, er geen dubbels mogen worden gespeeld, en er steeds meer dan voldoende veilige ruimte tussen de spelers is.
  • “Om het squashen veilig te laten verlopen, is er voldoende ruimte voor elke speler”, laat Yves Casteleyn van Casteleyn Squash weten.
  • Bij Inkart vertelt Dirk Van Hooydonk over zijn uitgewerkt protocol waarbij o.a. helmen voor en na elke kartsessie worden ontsmet door middel van uv-c licht in speciaal daarvoor gemaakte helmenkasten.
  • Johnny Crijns van Wima Bowling heeft een volledig uitgewerkt draaiboek klaar om zijn klanten in alle veiligheid te laten genieten van een partijtje bowling.

Aspen Ski, Dance Duplex, Casteleyn Squash, Gym Tonic, Inkart, Jump Univerz, Yonex Badminton, en Wima Bowling de overheid oproepen om dringend de beslissing te herzien. “Elk bedrijf heeft respectievelijk een protocol uitgewerkt om veilig te kunnen openen. Sport en beweging zijn vandaag de dag eens te meer noodzakelijk. De volksgezondheid kan er alleen maar wel bij varen!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.