Nieuws Antwerpen A&A Chocolaterie volgt cacaoprijzen attent op

A&A Chocolaterie volgt cacaoprijzen attent op

A&A Chocolaterie volgt cacaoprijzen attent op

chocoladeDe slag om de eindejaarsfeesten hebben ze bij A and A Chocolaterie in Lokeren al achter de rug. Het wordt nog afwachten hoe de resultaten liggen. De markt is alvast zeker niet makkelijk. De snelle ontwikkelingen van de grondstoffenprijzen zorgen ervoor dat het management permanent moet interveniëren.

De A and A Chocolaterie doet het in afwachting vrij goed. Dat blijkt uit de resultaten voor het boekjaar 2014/2015 die onlangs gedeponeerd werden bij de Nationale Bank. Uit het jaarverslag blijkt immers dat het Wase bedrijf in het afgesloten boekjaar een omzet gerealiseerd heeft van 13,7 miljoen euro. Dat is 500.000 euro meer dan tijdens het jaar ervoor. Het bedrijfsresultaat klom daarmee ineens van 133.000 euro naar 471.653 euro.

A and A Chocolaterie is als chocoladebedrijf helemaal toegespitst op de feestdagen – Sint Niklaas, Pasen, nieuwjaar – enz. Het gaat daarbij vooral om de productie van chocoladen figuurtjes.

De markt is ondertussen bepaald moeilijk. De prijzen van de basisgrondstoffen cacao en hazelnoten evolueren heel erg onregelmatig. Dit betekent ook dat het management heel erg attent moet zijn en permanent moet inpikken op die fluctuaties. Wij hebben daartoe verscheidene scenario’s ontwikkeld, heet het in het verslag van de raad van bestuur: het gaat erom efficiënter te gaan produceren, het personeelsbeleid strak in de hand te houden, permanent te communiceren met de klanten en de aankopen te spreiden over zoveel mogelijk leveranciers en tijdstippen. De specialisten van het bedrijf gaan ook op zoek naar alternatieve vullingen, ze contacteren alternatieve toeleveranciers en ze ontwikkelen andere grondstoffen.

A andA Chcolaterie wordt aangestuurd door Bruno Lemmens, Marcia Geltmeyer, Wim Geltmeyer en Tom Geltmeyer. Het bedrijf heeft met Hamlet (distributeur) en Pralinart (pralines) twee zusterbedrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.