Nieuws Antwerpen Aandacht voor klimaatmaatregelen van Scheers en De Hoeve

Aandacht voor klimaatmaatregelen van Scheers en De Hoeve

Aandacht voor klimaatmaatregelen van Scheers en De Hoeve

KONTICH/ZANDHOVEN – Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel bezocht woensdag vijf innoverende landbouwbedrijven, waaronder bloemenkwekerij Scheers in Kontich en De Hoeve in Pulle bij Zandhoven. Hij ging met de sector in dialoog over thema’s zoals klimaat, duurzaamheid en innovatie.

De kersverse Vlaams minister van Landbouw bezocht BelOrta in Sint-Katelijne-Waver, bloemenkwekerij Scheers in Kontich, De Hoeve in Pulle en sloot af bij Raf Patat en Hooibeekhoeve in Geel. Met steun van de overheid investeren deze bedrijven in energieslimme en duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, energieschermen en LED-verlichting. Ook de specifieke stimulansen voor jonge landbouwers kregen extra aandacht.

Koen Van den Heuvel maakt 1,75 miljoen euro vrij voor investeringen voor praktijkgericht land- en tuinbouwonderzoek. “Die steun maakt het voor de praktijkcentra mogelijk om voor actuele problemen en noden in de sector een oplossing te zoeken. Ze hebben tot doel de innovatie in de land- en tuinbouw te stimuleren en een voortrekkersrol te spelen op het vlak van duurzame vernieuwende teelttechnieken en -toepassingen om op die manier de klimaatdoelstellingen van 2030 te behalen”, zegt Koen Van den Heuvel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.