Nieuws Antwerpen Aandeelhouders Studio 100 verkopen 25 procent aan Vic Swerts en 3d investors

Aandeelhouders Studio 100 verkopen 25 procent aan Vic Swerts en 3d investors

Aandeelhouders Studio 100 verkopen 25 procent aan Vic Swerts en 3d investors

SCHELLE – Marc Coucke grijpt naast de aandelen van Studio 100, want Vic Swerts koopt zich in voor 17% en 3d investors voor 8%. Vic Swerts, oprichter van de siliconen- en lijmenproducent Soudal uit Turnhout, en Frank Donck, de ceo van 3D Investors, hebben naar schatting 125 tot 150 miljoen euro veil voor een kwart in Studio 100.

De aandeelhouders van Studio 100 (Hans Bourlon, Gert Verhulst en BNP Paribas Fortis Private Equity) waren op zoek naar een vierde aandeelhouder die het lange termijn groeiplan van het bedrijf kan ondersteunen.

Met Vic Swerts en 3d investors haalt Studio 100 twee gereputeerde Vlaamse lange termijn investeerders aan boord die sterk geloven in de groeistrategie van het bedrijf en het ondernemerschap van het managementteam. Net als Soudal werd ook Studio 100 in het verleden reeds bekroond tot ‘Onderneming van het Jaar’.

Wereldspeler

Studio 100 werd in 1996 opgericht door Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Bourlon. Het bedrijf is uitgegroeid tot een unieke onderneming in familie-entertainment. Eind 2006 nam BNP Paribas Fortis Private Equity een belang in het kapitaal van Studio 100, en voerden zij een kapitaalverhoging door.

De daarop volgende overname van het Duitse EM.Entertainment in 2008 was een grote stap voor de verdere internationalisering van het bedrijf. In 2017 realiseerde Studio 100 de overname van m4e, een Duits mediabedrijf gespecialiseerd in kinder- en familie-entertainment, en van Little Airplane Productions, een Amerikaanse animatiestudio die reeds 21 Emmy awards won. Deze acquisities maken van Studio 100 één van de grootste Europese spelers in de markt van het kinder- en familie-entertainment.

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat 7 themaparken uit die gemiddeld goed zijn voor zo’n 3 miljoen bezoekers per jaar. Naast de parken beheert Plopsa ook een externe Plopsa Winkel in Wijnegem Shopping Center en het Proximus Theater in De Panne. De opening van het allereerste Plopsa Hotel in De Panne staat eveneens gepland in 2020.

De Studio 100 groep stelt 950 mensen te werk. Studio 100 heeft vestigingen in Schelle, Breda, München, Parijs, Sydney, New York en Los Angeles.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.