Nieuws Antwerpen Aannemingen Van Wellen bleef nipt uit het rood

Aannemingen Van Wellen bleef nipt uit het rood

Aannemingen Van Wellen bleef nipt uit het rood

wellenHet bouwbedrijf Aannemingen Van Wellen uit Kapellen heeft een moeilijk boekjaar 2012/2013 afgesloten. De resultaten bleven maar net uit het rood. De onderneming heeft evenwel vertrouwen in de toekomst. Vooral de afdeling bouw “heeft een sterk gediversifieerd orderboek.” Aannemingen Van Wellen maakt als onderneming deel uit van de Groep CFE.

Met 80,2 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten en een omzet van 79,3 miljoen euro zaten de stonden de cijfers van Van Wellen duidelijk onder druk. Een en ander blijkt uit de resultatenrekening die gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. Het bedrijfsresultaat zakte daardoor tot 446.000 euro (-77%), de winst bleef steken op 336.OOO euro (-78%).

De activiteiten van Aannemingen Van Wellen stonden duidelijk onder druk. Ook de prijzen waren niet om over naar huis te schrijven. Om de rentabiliteit van het bedrijf overeind te houden diende Van Wellen een herstructurering in te zetten en verscheidene werknemers te laten afvloeien.

Dit neemt niet weg dat de toekomst er toch nog vrij goed uit ziet. De afdeling Bouw kon verscheidene grote projecten afwerken. Zo een kantoorgebouw in Brecht, de sporthalle van Zandhoven en een school in Burcht. Bovendien steken in het orderboek een aantal mooie projecten die bovendien voor de nodige diversificatie zorgen. Residentieel wordt de Lichttoren op Park Spoor Noord in Antwerpen aangemerkt bv. Er worden ook verscheidene verzorgingsinstellingen gebouwd zoals het instituut Onze-Lieve-Vrouw in Antwerpen. Inzake administratieve gebouwen haalden Van Wellen de opdracht binnen voor de bouw van de nieuwe maatschappelijke zetel van Engema in Mechelen, het gebouw voor het Rode Kruis Vlaanderen en het shoppingcenter The Sting op de Antwerpse Meir.

De Aannemingen Van Wellen worden aangestuurd door gedelegeerd bestuurder Yves Weyts. Het bedrijf stelt zo’n 250 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.